Foto: DELFI

Valsts prezidents Egils Levits otrdien tikšanās laikā ar labklājības ministru Gati Eglīti (JKP) pārrunāja pašnodarbināto un nepilna laika darbinieku problemātiku, kas radusies pēc nodokļu reformas, un uzsvēra, ka ir nepieciešamas šīs reformas korekcijas.

Korekcijas nepieciešamas, lai nodrošinātu taisnīgu sociālā nodokļa maksājumu, kas ir samērots ar personas reālajiem ienākumiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Savukārt Eglītis iepazīstināja ar saviem plāniem saistībā ar minimālās bāzes pensiju, kas varētu vienkāršot līdzšinējo pabalstu sistēmu.

Tāpat viņš informēja par savām iecerēm, kā, izmantojot Eiropas Savienības (ES) līdzekļus, vidējā termiņā veicināt darbaspēka mobilitāti, lai samazinātu strukturālo bezdarbu.

Jau ziņots, ka, sākot ar 2021. gada 1. jūliju, ieviestas minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (minimālās obligātās iemaksas).

Ja darbinieka alga ceturksnī ir mazāka par trim Ministru kabineta noteiktajām minimālajām mēneša darba algām (2021. gadā – 500 eiro mēnesī, attiecīgi 1500 eiro ceturksnī), darba devējam no saviem līdzekļiem jāveic minimālās obligātās iemaksas no starpības starp 1500 eiro un deklarēto darbinieka darba algu (obligāto iemaksu objektu).

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra aprēķinās minimālās obligātās iemaksas, kas papildus jāveic darba devējam, un paziņos par šīm iemaksām Elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!