Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Trīs jūru iniciatīvā īpaši svarīga loma ir pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm, šodien, ievadot Rīgā gaidāmo Trīs jūru iniciatīvas (TJI) samitu un Biznesa forumu, šodien forumā teica Valsts prezidents Egils Levits.

TJI ir fundamentāli jauna platforma ideju un zināšanu apmaiņai starp iniciatīvas dalībvalstu pilsoniskās sabiedrības organizācijām.

"Trīs jūru iniciatīva ir unikāla tās pamatprincipos - politiski iedvesmota un ekonomiski motivēta. TJI paredz vienotu reģionālo interešu apzināšanu starp tās 12 dalībvalstīm, kas vienlaikus ir arī Eiropas Savienības dalībvalstis, un mūsu intereses balstās kopīgajā pagātnē un vienotajā skatījumā uz nākotni," norāda Levits.

Valsts prezidents pauda, ka mūsu reģiona vēsturiskā pieredze ļauj daudz precīzāk apzināties, kādiem draudiem ir pakļauta demokrātija, tādēļ mēs izjūtam īpašu vienotību ar Ukrainu.

"Militārā palīdzība Ukrainai nav labdarība, un ukraiņiem nav mums jāizrāda īpaša pateicība. Mēs palīdzam Ukrainai tādēļ, ka tas ir mūsu interesēs, lai Ukraina nezaudētu šo karu, bet uzvarētu tajā," sacīja Levits.

Valsts prezidents arī uzsvēra, ka TJI mērķis ir ne tikai attīstīt digitālo, enerģētikas un transporta savienojamību mūsu reģionā, bet arī stiprināt kontaktus starp mūsu sabiedrībām, tāpēc pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm ir īpaši svarīga loma Trīs jūru iniciatīvā.

Valsts prezidents pauda cerību, ka Pilsoniskās sabiedrības forums varētu kļūt par jaunu Trīs jūru iniciatīvas tradīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!