Foto: DELFI

Latvijas valdība ir viena no pirmajām Eiropā, ātri un izlēmīgi dzīvē iedibinot atbalstu krīzes pārvarēšanai, piektdien sarunā ar finanšu ministru Jāni Reiru (JV) atzinis Valsts prezidents Egils Levits, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Piektdien, 27. martā, prezidents sazinājās ar finanšu ministru, lai pārrunātu valdības paveikto uzņēmējdarbības atbalstam un turpmāko rīcību ekonomikas stimulēšanai.

"Latvijas valdība ir viena no pirmajām Eiropā, ātri un izlēmīgi dzīvē iedibinot atbalstu krīzes pārvarēšanai," sarunā par valdības padarīto uzņēmējdarbības atbalstam uzsvēris Levits. Tomēr viņš arī paudis uzskatu, ka pēc iespējas ātrāk Saeimā ir jāapstiprina jauns ekonomikas ministrs, kurš komandā pieaicina cilvēkus ar autoritāti un stratēģisku domāšanu ekonomikā.

"Jāstāv pāri partijiskām interesēm, jo šobrīd valstij akūti nepieciešama tālredzīga, efektīva Ekonomikas ministrijas darbība," norāda prezidents.

Tāpat ar Reiru tika runāts par valsts investīciju projektiem ekonomikas stimulēšanai. "Paralēli atbalstam krīzes pārvarēšanai būs svarīga arī solidāra un radoša sadarbība starp valsts institūcijām, analītiķiem un praktiķiem, lai laikus sagatavotu valsti ekonomikas atveseļošanai, līdz ko tas būs iespējams pēc vīrusa ierobežošanas," sacījis Valsts prezidents.

Abām pusēm diskutējot par dialogu un komunikāciju ar sabiedrību, Levits atzinis, ka šajā krīzes situācijā ir jāpanāk atbalsts medijiem. "Jāpieņem tālredzīgi lēmumi, kas ļautu gan pārvarēt krīzi, gan stiprināt demokrātiju ilgtermiņā. Ticami, pārbaudāmi, plurāli mediji ir demokrātijas nepieciešamība, nevis greznība," atgādina prezidents.

Valsts prezidents un finanšu ministrs pauda prieku par tām pašvaldībām, kas proaktīvi rīkojas, lai atvieglotu saviem iedzīvotājiem neierasto ikdienu, piemēram, maznodrošināto ģimeņu skolēniem piegādātu brīvpusdienas mājās. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka pašvaldību loma šajā krīzes laikā un tās atveseļošanās periodā būs īpaši nozīmīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!