Foto: Kadrs no video

"Visi godīgie cilvēki ir par Ukrainu. Vidusceļa šeit nav, un tas nav iespējams. Visi, kam ir godaprāts, atbalsta Ukrainu". Tā sestdien atbalsta koncertā ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem "Palīdzi celties!" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

"Šodien ir pagājis vairāk nekā mēnesis kopš ukraiņu nācija, ukraiņu varonīgā armija cīnās par savu valsti, par savu tautu, par savām mājām, par savu ģimeni. Taču ukraiņi necīnās tikai par sevi – viņi cīnās arī par Latviju. Viņi cīnās par Eiropu. Viņi cīnās par visu brīvo pasauli, par visu demokrātisko pasauli!" sacīja prezidents.

"Krievijas iebrukums Ukrainā ir starptautisks noziegums. Starptautiskā krimināltiesa Hāgā jau ir uzsākusi izmeklēšanu par Krievijas kara noziegumiem Ukrainā. Mēs, Latvija, atbalstām ideju izveidot speciālu tribunālu šī agresīvā kara izraisīšanas apstākļu noskaidrošanai un attiecīgo lēmumu pieņemšanai. Patlaban notiek diskusijas par šāda tribunāla izveidošanu. Tas, protams, prasīs zināmu laiku," viņš turpināja.

Agri vai vēlu Krievijai būšot jāatbild par saviem noziegumiem. Par saviem noziegumiem būs jāatbild visiem – gan noziedzīgo pavēļu devējiem, gan šo noziedzīgo pavēļu izpildītājiem.

"Mēs, Latvija, Latvijas tauta esam kopā ar Ukrainu, un mēs sniedzam visu iespējamo palīdzību Ukrainai – politisku palīdzību, militāru palīdzību, humanitāru palīdzību. Mēs visos pasaules forumos iestājamies par Ukrainu, un mēs esam Ukrainas advokāti Eiropā un pasaulē. Visa Latvijas sabiedrība ir kopā ar Ukrainu, un mēs dodam visu, ko mēs varam. Mēs sūtām dažādas paciņas, mēs sūtām aprīkojumu, mēs sūtām visu, kas mums ir, lai palīdzētu ukraiņu nācijai," sacīja Levits.

"Ukraina ir saliedējusi mūs šeit, Latvijā. Ukraina ir saliedējusi visus godīgos cilvēkus Latvijā, Eiropā, Krievijā un pasaulē, jo visi godīgie cilvēki ir par Ukrainu. Vidusceļa šeit nav, un tas nav iespējams. Visi, kam ir godaprāts, atbalsta Ukrainu. Ukraina uzvarēs! Slava Ukrainai!" uzrunu noslēdza Levits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!