Foto: F64
Populārāko partiju trijnieks jūnijā nav mainījies, bet no jauna izveidoto un vēl tapšanas procesā esošo partiju apvienību izveidošana bijusi veiksmīga, liecina portālā "Diena.lv" publicētie socioloģisko pētījumu firmas "Latvijas fakti" aptaujas dati.

Uz jautājumu "Par kuru politisko partiju Jūs domājat, ka balsotu, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas?" joprojām visvairāk respondentu – 18,5% – nosauca "Saskaņas centru" (SC), kam salīdzinājumā ar maiju ir 0,4 procentpunktu pieaugums. Otrajā vietā joprojām ir "Vienotība", kas gan piedzīvojusi kritumu no divos iepriekšējos mēnešos sasniegtajiem 17% uz 16,2% jūnijā. Trešā ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 11,3%, kas ir būtisks piegums no 9,5% maijā.

Ceturtajā vietā kā pēdējais spēks, kas pārvar piecu procentu barjeru, ir jūnijā Tautas partijas, LPP/LC, dažu reģionālo partiju un uzņēmēju izveidotā apvienība "Par labu Latviju" (PLL) ar 5,3%. Nākamā ar 4,4% ir Nacionālā apvienība, ko TB/LNNK un "Visu Latvijai" gan vēl plāno izveidot jūlija sākumā, taču aptaujā iekļauta pēc abu partiju pārstāvju lūguma.

PCTVL reitings ir 2,7%, uz LSDSP bāzes jūnijā izveidotā vairāku kreisi centrisko partiju apvienība "Atbildība" saņēmusi 1,1% aptaujas dalībnieku atbalstu.

Arī jūnijā visvairāk respondentu tomēr atbildēja, ka vēl nav izlēmuši vai nezin, par ko balsos – 23,4%, savukārt 14,6% sacīja, ka nepiedalīsies vēlēšanās. Aptauja notika no 12.jūnija līdz 20.jūnijam, ziņo "Diena.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!