Foto: F64
Populārākās partijas jūlijā ir "Saskaņas centrs" ar 31,8%, "Vienotība" — 22,9%, Zaļo un Zemnieku savienība — 18,2%, Visu Latvijai! – Tēvzemei un brīvībai/LNNK — 8,2%, Par labu Latviju! — 8,0%. Pirmā aiz svītras paliktu PCTVL ar 4,5%, liecina portālā "Diena.lv" publicētie socioloģisko pētījumu firmas "Latvijas fakti" aptaujas dati.

Aptauja liecina, ka savu izvēli vēl nav izdarījuši 22,1% balsstiesīgo, bet vēlēšanās nepiedalītos — 15,8. Līderis joprojām ir" Saskaņas centrs", kura reitings ir pat pieaudzis no 18,5% jūnijā līdz 19,7% jūlijā. "Vienotībai" savukārt tas ir samazinājies no 16,2% jūnijā uz 14,2% jūlijā. ZZS ir trešajā vietā ar nemainīgu reitingu — 11,3%. Jūlijā dibinātā apvienība VL! – TB/LNNK, kuru atbalsta 5,1%, ir apsteigusi apvienību Par labu Latviju!, kuru atbalsta 5,0%, bet, kas publiskajā telpā ir daudz pamanāmāka. Partijai PCTVL ir 2,8% atbalstītāji, Par prezidentālu republiku — 1,1%, apvienībai "Atbildība" — 1,0%.

Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis "Vienotības" reitinga kritumu skaidro ar apvienības pasivitāti, kad "redzami pietrūkst "Vienotības" nosaukumam atbilstošas kopdarbības" "Vienotības" līderim vajadzētu būt premjeram Valdim Dombrovskim, bet viņš darbojoties neatkarīgi no sava saraksta un premjeram "izteikti trūkst identifikācijas ar "Vienotību"," portālam atzīst sociologs. VL – TB/LNNK pacelšanos pāri 5,0% robežai varot saistīt ar abu partiju apvienošanos, no kuras ir ieguvuši gan tēvzemieši, kuriem bija reputācijas problēmas, gan VL, kurai savukārt pietrūka tās pieredzes, kas ir sabiedrotajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!