Latvijas Institūts (LI) varētu pievērsties arī ārējās informācijas koordinēšanai ekonomiskās krīzes apstākļos, pavēstīja LI direktors Ojārs Kalniņš.

"Būtiska daļa no ekonomiskās situācijas stabilizēšanas ir ļoti uzticama un konsekventa informācija, kas iziet uz āru. Gan investori, gan starptautiskās institūcijas skatās uz to, ko mēs sakām un kā mēs informējam par notikumiem," skaidroja Kalniņš.

Pēc Kalniņa sacītā, LI jau ir sācis tiešā veidā sadarboties ar Finanšu ministriju, Satiksmes ministriju, Ekonomikas ministriju, Valsts prezidenta kanceleju un arī "Parex banku", lai apkopotu informāciju par pašreizējo situāciju un koncentrētā veidā veidotu faktu lapas angļu valodā. Informācija tiek nodota gan mūsu vēstniekiem ārvalstīs, gan pašām ministrijām.

Patlaban, LI direktora vērtējumā, informācija par situāciju, kas valda mūsu valstī, tiek izplatīta ļoti sadrumstalotā un nekonsekventā veidā.

Kalniņš atzina, ka pēc iespējamā budžeta samazinājuma LI vairs nevarēs strādāt pie plašām stratēģijām, veikt jaunus projektus, pētījumus, filmu veidošanu, brošūru izdošanu u.tml. Tomēr pamatfunkcijas, piemēram, darbs ar ārvalstu žurnālistiem un Latvijas mājaslapas uzturēšana, tiks saglabātas.

LI patlaban gan vēl tikai skatot iespējamos reorganizācijas modeļus, taču izprot tās nepieciešamību. "Diemžēl tā ir dzīves realitāte šobrīd Latvijā," vērtēja Kalniņš.

Kā ziņots, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) iepriekš sacīja, ka LI iecerēts saglabāt kā neatkarīgu aģentūru, tomēr plānots ietaupīt tai atvēlētos izdevumus.

Izstrādātais LI reorganizācijas modelis paredz samazināt institūtā strādājošo darbinieku skaitu, kā arī, iespējams, pārvietot institūtu uz kādām Ārlietu ministrijas telpām, kas ļautu ietaupīt telpu uzturēšanas izmaksas.

Pēc ministra teiktā, patlaban LI strādā no 12 līdz 13 cilvēkiem, bet turpmāk pastāvīgi LI varētu strādāt no četriem līdz pieciem cilvēkiem.

Patlaban LI strādā Rīgā, Kaļķu ielā 7. Ārlietu ministrijas pārraudzībā esošās valsts iestādes mērķis ir Latvijas pozitīvas starptautiskās atpazīstamības veicināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!