Jaunās frakcijas (JF) aiziešana no koalīcijas ir stiprinājusi triju lielo frakciju lomu valdībā un Saeimā, un "Latvijas Ceļš" (LC) uzskata, ka premjeram Andrim Bērziņam izdosies noturēt šo valdību.
Pēc LC frakcijas priekšsēdētājas Kristiānas Lībanes vārdiem, "tēvzemiešu" bažas par savu vietu koalīcijā, kas bija pirms koalīcijas līguma parakstīšanas, ir izklīdušas un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) loma koalīcijā ir lielāka nekā jebkad. Lībane atzina, ka pēc Jaunās frakcijas aiziešanas visi lēmumi būs jāpieņem pēc vienprātības principa un, lai varētu pieņemt kādu svarīgu lēmumu Saeimā, klāt būs jābūt visām trim lielajām frakcijām.

Šaubīgākais un nedrošākais posms valdībā ir nostiprināts un "tēvzemiešu" ministri strādā veiksmīgi tāpat kā pārējo kaolīcijas partiju ministri, sacīja Lībane.

Pēdējo mēnešu notikumi parādot, ka Andris Bērziņš kā premjers ir paredzējis realizēt sapratīgu, stingru politiku un akcentē godīgas attiecības. Viņš esot populārs politiķis ne tikai iedzīvotāju, bet arī pārējo partiju vidū un izceļas ar savām diplomāta prasmēm.

"Ceru, ka visām trim lielajām frakcijām pietiks politiskās gribas noturēt stabilitāti valdībā, ko šī valsts ir pelnījusi, un, ja parādīsies priekšlikumi par neuzticības izteikšanu kādam ministram, tas tiks noraidīts pašā saknē, nepakļaujoties opozīcijas provokācijām," teica Lībane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!