Sabalansēta valsts budžeta pieņemšana ir svarīgāka par Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) politisko nākotni, piektdienas rītā intervijā Latvijas Radio teica TP valdes priekšsēdētāja Kristiāna Lībane-Šķēle.
Viņa uzsvēra, ka Kalvītis, piekrītot ieņemt šo augsto amatu, ir uzņēmies politiskas saistības. Līdz ar to politiķis nevar izdevīgā brīdī nākt klajā ar skaistu runu un atkāpties, lai saglabātu iespēju turpināt politiķa karjeru.

Lībane-Šķēle uzsvēra, ka nevar tikt pieņemts sabalansēts valsts budžets brīdī, kad ir kritusi valdība.

Politiķe uzskata, ka Kalvīša demisija būtu primitīvs risinājums, bet pašreizējā situācijā Latvijas sabiedrībai nav nepieciešams primitīvs risinājums.

Piektdien Ministru prezidents sāks konsultācijas ar politiskajām partijām par situāciju valstī.

Neoficiāla informācija liecina, ka jau no rīta premjers tiksies ar partijas biedriem, lai izvērtētu izveidojušos situāciju.

Ceturtdien Kalvītis bija spiests pārtraukt dalību Portugālē notiekošajā Eiropadomes sanāksmē. Lēmums atgriezties ātrāk pieņemts pēc pēdējiem notikumiem Latvijas politiskajā telpā.

Šis lēmums tiek skaidrots ar nepieciešamību iesaistīties politiskajās debatēs un konsultācijās ar koalīcijas partneriem.

Kalvītis pagaidām neplāno atkāpties no amata un sabiedrības protestus pie Saeimas sauc par demokrātijas izpausmēm, kur jebkurš pilsonis var brīvi paust savu viedokli.

Premjers, kurš bija Portugālē, ar sava padomnieka Arno Pjatkina starpniecību uzsvēra, ka Latvijā demokrātiskākais veids, kā risināt kādu jautājumu, ir tā izskatīšana Saeimā, kurai, izvērtējot visus apstākļus un viedokļus, būs jālemj par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Alekseja Loskutova atstādināšanu.

Ja Saeima lems pretēji valdības lēmumam, šis jautājums atgriezīsies Ministru kabinetā un tiks lemts par citu sodu Loskutovam, kura pārkāpumi joprojām tiek vērtēti kā nopietni.

Pagaidām vēl no premjera puses nav sniegta skaidra atbilde, vai gadījumā, ja Saeima Loskutova jautājumā nolems pretēji valdības lemtajam, Kalvītis demisionēs.

Pie Saeimas nama vakar tika sapulcēts viens no lielākajiem piketiem pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurā premjera atkāpšanos, pēc drošības sargātāju aplēsēm, pieprasīja aptuveni 5000 protestētāju.

Kā atzina drošības dienestu pārstāvji, vēl vairāk piketētāju pie Saeimas nama bija tikai tad, kad notika protesti pret izglītības reformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!