"Latvijas Ceļa" Saeimas frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) piekopto politiku Rīgas domē uzskata par kļūdainu un domā, ka tā nav ilgtspējīga.
"Tēvzemiešu rīcību Rīgas domē var vērtēt kā politisku nekonsekvenci, un tā ir politiski kļūdaina. Bet katram ir tiesības uz kļūdām, tajā skaitā arī TB/LNNK," sacīja Lībane.

Viņa teica, ka nav īsti skaidrs, kā ilgi var "sēdēt uz visiem krēsliem vienlaicīgi" - būt opozīcijā un tajā pašā laikā atbalstīt sociāldemokrātus un "rubikiešus".

"Ja cilvēki ieņem vadošus amatus Rīgas domē, tad viņi atbalsta Rīgas mēru Gundaru Bojāru un vicemēru Sergeju Dolgopolovu," pauda Lībane.

Viņa arī norādīja, ka nav izprotama "tēvzemiešu" dīvainā attieksme pret pašu Rīgas mēra amata kandidātu Andri Ārgali, ko varētu vērtēt kā "tuvu noniecināšanai".

Lībane sacīja, ka LC ir gatavs darīt visu, lai domē paliktu un strādātu konsekventā opozīcijā, tāpēc partija negrasās ieņemt nekādus vadošus amatus. "Mēs esam opozīcijā pēc satura un būtības," skaidroja Lībane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!