Sestdien, 5. septembrī, digitālā formātā aizritējušo sarunu festivālu "Lampa" noslēdza jau par tradīciju kļuvušais "Politiķu cepiens". Pasākuma video tiešraide bija redzama arī portālā "Delfi".

"Lampas" drosmīgākā pasākuma daļa palika nemainīga: 5. septembrī plkst. 21.15 uz skatuves kāpa četri politiķi – izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!"), kā arī Rīgas mēra amata kandidāti Oļegs Burovs (GKR) un Vilnis Ķirsis (V), kurus cepinās Rūdolfs Kugrēns, Anete Konste, Edgars Bāliņš un aktieris Jānis Kronis, kurš šogad pirmoreiz pievienojās "cepinātāju" komandai.

"Uguni un garšvielas Cepienam piešaus tā vadītājs Jānis Skutelis," solīja tā rīkotāji.

Mācēt pasmieties par sevi un ļaut to darīt citiem prasa pamatīgu uzdrīkstēšanos. Komiķi pa vienam "cepinās" politiķus, radošā un asprātīgā monologā izsakoties par viņu kāpieniem un klupieniem. Pēc tam politiķiem tiks dota iespēja teikt atbildes runu, paskatoties uz sevi un savu politisko darbību ar smaidu un vieglumu.

Sarunu festivāls "Lampa" ar galveno tēmu "drosme" 2020. gadā notika no 2. līdz 5. septembrim. Pasākums bija bez maksas un bija vērojams tiešraidē mājaslapā "festivalslampa.lv", vairāk nekā 80 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā, kā festivāla studijās Cēsīs, Rīgā un Rēzeknē.

Līdztekus globāliem un šķietami neizsmeļamiem sarunu tematiem, kā, piemēram, demokrātija, vērtības, liberālisms, nacionālisms u.c., festivālā bija iespēja gūt arī praktiskus ieteikumus labākai ikdienai, piemēram, kā rūpēties par redzi, kā būt zaļiem, kā palīdzēt sērojošam cilvēkam. Vecāki varēs piedalīties diskusijās par mobingu skolās, bērnu emocionālo veselību, par to, kā motivēt bērnu sportot vai kā labāk sarunāties ar savu pusaudzi.

Pusaudžiem un jauniešiem tika veidota īpaša programma "Īssavienojums", bet seniori dzirdēja ieteikumus, kā veiksmīgāk iekļauties darba tirgū. Izglītības tēmas centrā būs nākotnes skola, neformālā izglītība, "Skola 2030", izaugsme mūža garumā. Tāpat aktuāla bija kultūra un māksla, garīgā un fiziskā veselība, ekonomika un politika, vide un sabiedrība, tehnoloģijas. Tas viss notika diskusijās, sarunās, praktiskās darbnīcās un lekcijās, arī šovos, izrādēs, iesaistošās spēlēs un randiņos. Pilna festivāla programma pieejama šeit.

Arī portāls "Delfi" piedalījās festivālā "Lampa", rosinot diskusijas par aprūpētājiem un aprūpējamajiem, pilsonisko sabiedrību un žurnālistikas nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!