Foto: LETA

Saeimas "Vienotības" frakcijas deputāte, parlamenta priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere būtu gatava ar frakciju apriest jaunu izaicinājumu iespējas, ja tādas parādītos.

Atbildot uz jautājumu, vai būtu gatava ieņemt tieslietu ministra amatu, ja rastos šāda iespēja, Lībiņa-Egnere pauda gatavību turpināt apspriest risinājumus tieslietu sistēmas problēmām, bet norādīja, ka par tieslietu ministra posteni partijas frakcijas sēdē neesot spriests.

Vienlaikus viņa minēja, ka ir gatava ar frakciju apriest kādu jaunu izaicinājumu iespējas, ja tādi būtu, bet pašlaik jaunas iespējas nav parādījušās. Viņa arī uzsvēra, ka stingri iestājas par to, lai darbu turpinātu pašreizējais iekšlietu ministrs un ārlietu ministrs.

Politiķe arī norādīja, ka, jau strādājot Saeimā, ir vērsusi uzmanību uz problēmām tieslietu sistēmā un nepieciešamību tām rast risinājumus.

Pašlaik nepieciešams sagaidīt pirmdien gaidāmo ''Vienotības'' tikšanos ar Valsts prezidenta nominēto premjera amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS), piebilda Lībiņa-Egnere.

Attiecībā uz to, kas ieņems tieslietu ministra posteni, izskanējušas dažādas versijas, tostarp, ka "Vienotības" tieslietu ministra amata kandidāte varētu būt tieši Lībiņa-Egnere, tādējādi viņas vietu Saeimas Prezidijā varētu ieņemt "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa ir paudusi uzskatu, ka "Vienotībai" jāpārrauga Tieslietu ministrija, taču nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK neplāno atteikties no tieslietu ministra posteņa.

Kā ziņots, "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa paziņojusi, ka arī Tieslietu ministrijas pārraudzību var pieskaitīt pie "Vienotības" "sarkanajām līnijām". Iepriekš tika norādīts, ka "Vienotības" "sarkanās līnijas" ir Iekšlietu un Ārlietu ministrijas pārraudzība.

Zaļo un zemnieku savienība savā pārziņā vēlētos Finanšu, Zemkopības, Aizsardzības, Satiksmes un Veselības ministriju. Savukārt nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK solīts saglabāt tās pārziņā esošās ministrijas - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka "Vienotības" pārziņā paliktu Iekšlietu, Ārlietu, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Labklājības un Ekonomikas ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!