Foto: LETA

Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS) atzīst "savu paviršību, nolaidību un vainu", neiesniedzot ienākumu deklarācijas kā zemnieku saimniecības amatpersona. Viņš skaidro, ka zemnieku saimniecībā "Skari" saimnieciskā darbība nenotiek vismaz desmit gadus un ienākumi no tās ir "apaļa nulle".

Līdaka ik pa laikam esot apskatījies mapītes ar domu, ka būtu jādodas šo jautājumu nokārtot, taču, piezvanot kādam žurnālistam vai kādam no Saeimas vai uzrodoties citām aktivitātēm un darbiem, par to tiek aizmirsts.

Deputāts ir gatavs piekrist tam, ka tiek izdots administratīvajai sodīšanai, un viņš arī plāno 12.maijā doties risināt jautājumu par deklarāciju iesniegšanu. Iepriekš esot bijusi sākta "Skari" likvidācija, un politiķis iecerējis šo procesu turpināt. Līdaka akcentē, ka savus ienākumus nav noslēpis no sabiedrības, jo tie visi ir uzrādīti iesniegtajās valsts amatpersonas deklarācijās.
Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests (VID) prasa Saeimas piekrišanu deputāta Līdakas administratīvai sodīšanai par to, ka viņš neiesniedza ienākumu deklarāciju kā zemnieku saimniecības amatpersona.

VID iesniegumā Saeimai norādīts, ka deputāts neiesniedza ienākumu deklarāciju par 2012.gadu kā zemnieku saimniecības "Skari" amatpersona, tāpat Līdaka neiesniedza deklarācijas arī par 2010. un 2011.gadu, kaut arī esot vairākkārt brīdināts.

Līdz ar to Līdakam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par nesadarbošanos ar nodokļu administrāciju. Lai deputātu varētu sodīt, nepieciešama Saeimas piekrišana.

Nākamnedēļ šo jautājumu skatīs Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, bet tad par to lems parlamenta sēdē.

Līdakam jāiesniedz VID amatpersonas deklarācija arī kā Saeimas deputātam, un to viņš ir izdarījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!