Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka sarunā pieļāva iespēju, ka līdz gada beigām varētu izveidot jaunu valdību.

"Tālāk notiks normāla valdības veidošana," norādīja Līdaka. Vienlaikus Līdaka sacīja, ka Straujuma nebūtu atkāpusies, ja nezinātu, kas notiktu tālāk.

Taujāts par iespēju uzņemt koalīcijā opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un "No sirds Latvijai" (NSL), politiķis norādīja, ka "neredz iespēju, ka [koalīcijā] varētu uzņemt visus".

Viņš atgādināja, ka koalīcijā esošā Nacionāla apvienība (NA) iepriekš visasāk iebilda pret koalīcijas paplašināšanu. Līdaka šādu NA nostāju skaidro ar to, ka, koalīcijā uzņemot kādu no opozīcijā esošajām partijām, samzinātos NA ietekme.

Vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") pirmdienas rītā paziņoja par atkāpšanos no amata.

Straujuma savu lēmumu par demisiju paziņoja pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Līdz ar to krīt arī pašreizējā valdība.

Jau vēstīts, ka pēc Straujumas neuzticības izteikšanas partijas biedram satiksmes ministram Anrijam Matīsam politiskajos kuluāros aktualizējās sarunas par esošās valdības stabilitāti un tās iespējamo krišanu.

Tāpat vēstīts, ka šobrīd opozīcijā esošās LRA un NSL apsvērtu iespēju iekļauties koalīcijā gadījumā, ja tiktu izteikts šāds aicinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!