Foto: DELFI

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings liecina par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) līdzsvaroto darbību, kas radījusi sajūtu, ka valstī nepieciešami procesi izkustēsies no vietas, šādu viedokli pauda politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka.

Pēc Līdakas domām, pozitīvu ietekmi radot arī finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) "stingrā stāja", risinot Valsts ieņēmumu dienestā konstatētās problēmas. Līdaka norādīja, ka valdību tās darbā atbalsta ar politiskā spēka frakcija un ZZS kopumā.

Taujāts, vai viņš prognozē ZZS palikšana reitingu līderos arī ilgtermiņā, politiķis piesardzīgi norādīja, ka to ir ļoti grūti prognozēt, jo tikai ar viena pārsteidzīga lēmuma pieņemšanu uzreiz var tikt zaudēti vairāki atbalsta punkti. Vairākos jautājumos politiskajam spēkam nākas "balansēt uz naža asmens", akcentēja ZZS frakcijas priekšsēdētāja vietnieks.

Līdaka pieļāva iespēju, ka ZZS reitings ir audzis, par labu politiskajam spēkam nosliecoties tiem vēlētājiem, kuri līdz šim pauda, ka nebalsos ne par vienu partiju vai vēl nebija izlēmuši. Viņš norādīja, ka nevarētu teikt, ka ZZS būtu ieguvusi lielu daļu "Vienotības" līdzšinējo atbalstītāju simpātijas, jo "Vienotības" atbalstītā "oligarhu apkarošana" tomēr ir bijusi nozīmīga "ūdensšķirtne" starp politiskajiem spēkiem, kas gan jau ilgu laiku sadarbojas.

Kā ziņots, martā populārākais politiskais spēks bija ZZS, kas apsteidza ilgstošo reitingu līderi - opozīcijas partiju "Saskaņa", liecina "Latvijas faktu" veiktā aptauja.

Lielākā daļa respondentu 20,2% Saeimas vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt ZZS, bet otrā populārākā partija bija "Saskaņa", par kuru balsotu 17,9% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!