Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien, 7.oktobrī, visā Latvijā tiks atklāti kopumā 15 mazumtirdzniecības tīkla "Lidl" veikali, pavēstīja "Lidl Latvija" pārstāvji.

Gatavojoties veikalu atvēršanai Latvijā, "Lidl" investējis vairāk nekā 200 miljonus eiro savu veikalu un loģistikas centra būvniecībā, kā arī veidojot jaunas ielas, satiksmes apļus, krustojumus, apstādījumus un dažādus apkārtējās infrastruktūras uzlabojumos. Uzņēmums Latvijā arī radījis jau vairāk nekā 2000 jaunas darbavietas.

"Lidl" veikali Latvijā strādās katru dienu no pulksten 8 līdz pulksten 22.

Svinīgā veikalu tīkla atvēršana un lentes griešanas ceremonijas pie visiem veikaliem 7. oktobra rītā notiks pāris minūtes pirms pulksten 8. "Lidl" veikalu Rīgā, Sergeja Eizenšteina ielā 81, atklās Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts, labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP), Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) un vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Kompānija atzīmē, ka plānošana un gatavošanās veikalu atvēršanas dienai ir aizņēmusi vairākus gadus, un tā ir turpinājusies par spīti Covid-19 pandēmijas izaicinājumiem.

Paralēli sava veikalu tīkla veidošanai, "Lidl" ir investējis dažādos vietējās infrastruktūras un vides uzlabošanas projektos, veikalu apkārtnē iestādot gandrīz 6000 jaunus kokus un krūmus, kuru kopvērtība tuvojas 400 000 eiro.

"Lidl" Rīgā atradīsies sešās vietās - Imantā, Zolitūdē, Pļavniekos, Purvciemā, Dreiliņos un Mežciemā, bet pa vienam veikalam būs Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Jelgavā, Ogrē, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī.

Kompānija "Lidl Latvija" reģistrēta 2016. gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

"Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020. gada 1. marta līdz šā gada 28. februārim, strādāja ar 722 955 eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas zaudējumi bija 51,59 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!