Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lidmašīna ar tūristiem no Latvijas no Ēģiptes kūrorta - Hurgadas otrdienas rītā ir izlidojusi bez kavēšanās, pastāstīja tūroperatora "GoAdventure" pārstāvji.

To, cik daudz tūristu lido šajā reisā gan tūroperatora pārstāvji neatklāja.

Otrdien Latvijā plānots nogādāt tūristus no Ēģiptes kūrortiem Šarmelšeihas un Hurgadas. Tūroperators iepriekš norādīja, ka saistībā ar daudzu valstu sāktajiem tūristu evakuācijas plāniem no Ēģiptes patlaban ir ļoti sarežģīti veikt izlidošanas laiku saskaņošanu ar Ēģiptes lidostām, lai nodrošinātu tūristu nogādāšanu Latvijā.

Jaunākajā "GoAdventure" paziņojumā teikts, ka savukārt lidmašīna no Šarmelšeihas varētu izlidot otrdien plkst.19 un Rīgas lidostā nolaisties plkst.23.30.

Atbilstoši Ārlietu ministrijas rīcībā esošajai informācijai pirmdien, 9.novembrī, Šarmelšeihā vēl uzturējās 155, bet Hurgadā - 170 "GoAdventure" tūrisma kompānijas klientu, kuri Ēģiptē ieradušies ar "AirCairo" aviokompāniju. "GoAdventure" informējusi, ka visi ceļotāji ir drošībā un ir izmitināti viesnīcās. Tāpat visus ceļotājiem radušos izdevumus sedz kompānija "GoAdventure".

Tāpat vēstīts, ka tūrisma kompāniju "Teztour", "Novatours" un "Alida Tūrs" klienti, kas ceļoja uz Šarmelšeihu ar Latvijas aviokompāniju "airBaltic" 7.un 8. novembrī ar diviem speciālajiem reisiem tika nogādāti Latvijā – kopā gandrīz 300 cilvēku. Jauni tūristi uz Ēģipti netiks nogādāti.

Vēstīts arī, ka Latvijas Civilās aviācijas aģentūra drošības apsvērumu dēļ nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarmelšeihu.

Ziņots arī, ka 31.oktobrī pēc pacelšanās no Šarmelšeihas lidostas Ēģiptes Sinaja pussalas ziemeļos nogāzās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321" ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, kas veica čārterreisu uz Sanktpēterburgu, un katastrofā gāja bojā visi 224 aviolainerī esošie cilvēki.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators "Brisco". Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli. Katastrofas iemesli vēl nav noskaidroti, bet ir izteikti apgalvojumi, ka lidmašīnas nogāšanās iemesls bija terorakts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!