No pulksten 6 sestdienas rītā lidosta "Rīga" pakāpeniski atsāk darbu. Lidojumi tiek atsākti pakāpeniski, tāpēc visas dienas garumā iespējama lidojumu kavēšanās, liecina tās sniegtā informācija.

Nakts garumā lidostas dienesti ir strādājuši, lai atjaunotu drošu gaisa kuģu pacelšanos, nolaišanos un apkalpošanu lidlaukā, tai skaitā, veicot skrejceļa un peronu tīrīšanu un sniega izvešanu.

Lidosta aicina pasažierus joprojām sazināties ar savām aviokompānijām, lai noskaidrotu precīzāku informāciju par saviem lidojumiem.

Kā vēstīts, sniegputeņa dēļ un rūpēs par pasažieru un lidojumu drošību lidosta "Rīga" piektdienas vakarā slēdza lidlauku līdz sestdienas plkst. 6 no rīta.

Stiprā snigšana ietekmēja arī transporta, tai skaitā sabiedriskā transporta kustību uz un no lidostas.


Piektdien plkst. 18 lidosta "Rīga" pakāpeniski atsāka darbu ierobežotā kapacitātē, tomēr brīdināja, ka laikapstākļu dēļ situācija var mainīties.

Jau ziņots, ka 3. decembrī spēcīgas snigšanas dēļ lidsabiedrības "airBaltic" reiss BT102 no Stokholmas uz Rīgu ar lidmašīnu "Airbus A220-300" pēc nosēšanās, nogriežoties uz manevrēšanas ceļu, nobrauca no skrejceļa. Incidentā neviens pasažieris neguva savainojumus, un visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī.

Lidmašīna ir veiksmīgi nogādāta stāvvietā tālākas inspekcijas veikšanai.

"Mēs veiksim padziļinātu incidenta izmeklēšanu. "airBaltic" vārdā es vēlos pateikties iesaistītajiem dienestiem par to profesionālo un nekavējošo darbību," žurnālistiem sacīja "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!