Foto: LETA

Ienākumi no nepilniem 57 tūkstošiem līdz 126 tūkstošiem eiro, aktīva zinātniskā darbība, jaunu auto iegāde – portāls “Delfi” pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamās informācijas piedāvā iepazīties ar Satversmes tiesas tiesnešu pērnā gada valsts amatpersonu deklarācijās rakstīto.


Foto: LETA

Satversmes tiesas (ST) tiesnese un tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele pērn guvusi 126 822 eiro ienākumus.

Latvijas Universitātes maksātais honorārs bijis 2800 eiro, AS "DNB banka" maksātās dividendes bijušas 98 eiro, bet procenti – 1425 eiro, VAS "Latvijas Vēstnesis" maksātais honorārs bijis 25 eiro. Satversmes tiesas maksātā alga bijusi 43881 eiro, VAS "Tiesu namu aģentūra" maksātais honorārs – 17 eiro, SIA "Nordea Finance Latvia" par īpašumu Ziemelei samaksājusi 7700 eiro, SIA "Rīgas Juridiskā augstskola" maksātā alga – 21664 eiro, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras maksātais pabalsts – 409 eiro, bet kā cita veida ienākumi no VSAA saņemti 468 eiro.

"ERGO Life Insurance SE" Latvijas filiāle Ziemelei samaksājusi 4050 eiro un "ERGO Insurance SE" Latvijas filiāle – 27947 eiro apdrošināšanas atlīdzību, no Patrika Amidami un Normana Andresa Guarina kā ienākumi no saimnieciskās darbības saņemti 7218 eiro, Rīgas Starptautiskās skolas maksātās subsīdijas bijušas 2321 eiro, Francijas "Societe Generale" maksātie procenti bijuši 822 eiro, no Andreja Misiņa kā ienākumi par īpašuma pārdošanu saņemti 5700 eiro, bet AAS "InterRisk Vienna Insurance Group" viņai samaksājusi 277 eiro apdrošināšanas atlīdzību.

Ziemele deklarējusi trīs darījumus, kuru vērtība pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, – 11547 eiro bērnu mācību maksu, 7700 eiro vērtu pārdevumu, kā arī "BMW X3" automašīnas iegādi par 44 600 eiro.

Aizdevumos izsniegti 11 090 eiro.

AS "DNB banka" uzkrāti 117 914 eiro, bet uzkrājums "Societe Generale" bijis 182 023 eiro.

Ziemeles īpašumā ir divas automašīnas – 2016. gadā ražota "BMW X3 XDRIVE 20D" un 2015.gadā ražota "Volkswagen Touareg".

Viņas īpašumā ir 129 AS "Latvijas Gāze" privatizācijas sertifikāti un 73 AS "Latvijas Balzams" privatizācijas sertifikāti.

Juristei pieder dzīvoklis Rīgā, bet divi zemesgabali galvaspilsētā deklarēti kā kopīpašums. Viņai pieder divi zemesgabali un ēkas Mārupes novadā, zeme Tārgales pagastā, kā arī zemes un ēkas nekustamais īpašums Strasbūrā, Francijā.

Ziemele bijusi doktora darba vadītāja SIA "Biznesa augstskola Turība", profesore SIA "Rīgas Juridiskā augstskola", eksperte un lektore Eiropas Universitātes institūtā, autore VSIA "Latvijas Vēstnesis" un lektore VAS "Tiesu namu aģentūra", kā arī autore Latvijas Universitātē.


Foto: AFI

Satversmes tiesas tiesneses Sanitas Osipovas ienākumi pērn bijuši 80 773 eiro. Satversmes tiesas maksātā alga bijusi 44073 eiro, Latvijas Nacionālās bibliotēkas maksātais honorārs bijis 372 eiro, Latvijas Universitātes maksātā alga – 31448 eiro, nodibinājums "Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas stratēģisko pētījumu centrs" Osipovai samaksājis 125 eiro honorāru, VSIA "Latvijas Vēstnesis" maksātais honorārs bijis 55 eiro, nodibinājums "Akadēmiskās informācijas centrs" samaksājis 1600 eiro, VAS "Tiesu namu aģentūra" maksātais honorārs bijis 40 eiro, Latvijas Zvērinātu notāru padomes maksātais honorārs bijis 584 eiro, bet no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras saņemti 2476 eiro.

Kā darījumus, kuru vērtība pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, Osipova deklarējusi dāvinājumā no mātes saņemto dzīvokli 19 698 eiro vērtībā.

Kā parādsaistības, kuru apjoms pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, deklarēti 104 000 eiro.

AS "Swedbank" uzkrāti 7660 ASV dolāri un 1959 eiro.

Viņai pieder dzīvoklis Rīgā, bet zemes un ēkas nekustamais īpašums deklarēts kā kopīpašums. Osipovai pieder arī zemes un ēkas nekustamais īpašums Salacgrīvā un vēl divi zemesgabali šajā pilsētā, kā arī zeme Sējas novadā.

Viņa deklarējusi profesores amatu Latvijas Universitātē, norādījusi, ka ar nodibinājumu "Akadēmiskās informācijas centrs" noslēgts uzņēmuma līgums, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, VAS "Latvijas Vēstnesis" un nodibinājumā "Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas stratēģisko pētījumu centrs" viņa darbojusies kā zinātniece un saņēmusi honorāru par zinātnisko darbu, VAS "Tiesu namu aģentūra" viņai samaksājusi honorāru par grāmatu, bet Zvērinātu notāru padome – honorāru par pedagoģisko darbu.


Foto: LETA

Satversmes tiesas tiesneša Alda Laviņa ienākumi pērn bijuši 59 173 eiro. ST maksātā alga bijusi 53419 eiro, VSIA "Latvijas Vēstnesis" maksātais honorārs – 35 eiro, VAS "Tiesu namu aģentūra" maksātais honorārs bijis 73 eiro, AAS "InterRisk Vienna Insurance Group" maksātā apdrošināšanas atlīdzība bijusi 359 eiro, Vācijas "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH" maksātais honorārs bijis 3802 eiro, Francijas "GIP-JCI Justice Cooperation Internationale" maksātais honorārs bijis 485 eiro, bet ASV "The Mentor Group Institute for Intercultural Education Inc" maksātais honorārs bijis 1000 eiro.

Kā darījumus, kuru vērtība pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, Laviņš deklarējis 15289 eiro vērtu dzīvokļa dāvinājuma darījumu.

Kā parādsaistības deklarēti 60 522 eiro.

Viņa īpašumā ir 2016.gadā ražota vieglā automašīna "Audi".

Kā kopīpašums deklarēti divi īpašumi Rīgā, bet dzīvoklis Rīgā ir Laviņa īpašumā. Viņam pieder zemesgabals Bauskā un zeme Sējas novadā.

Laviņš pērn bijis Latvijas Tiesnešu biedrības viceprezidents, uz līguma pamata darbojies VSIA "Latvijas Vēstnesis" un VAS "Tiesu namu aģentūra", kā arī uz līguma pamata darbojies kā eksperts "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH" un "GIP-JCI Justice Cooperation Internationale", bet uz vienošanās pamata bijis eksperts "The Mentor Group Institute for Intercultural Education Inc".


Foto: LETA

Satversmes tiesas (ST) tiesneša Gunāra Kusiņa ienākumi pērn bijuši ap 56 689 eiro. ST maksātā alga bijusi 43 617 eiro, Latvijas Universitātes maksātā alga – 12 232 eiro, no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras saņemti 840 eiro, bet no Valsts kases – 0,05 eiro.

Kā darījumus, kuru vērtība pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, Kusiņš deklarējis automašīnas pirkumu 20 200 eiro vērtībā.

Deklarācija liecina, ka viņa īpašumā ir 2016. gadā ražota "Audi A6 Limousine" markas automašīnā, bet AS "Swedbank" uzkrāti 4313 eiro, savukārt AS "Latvijas Krājbanka" ir 44,6 privatizācijas sertifikāti.

Viņa īpašumā ir zemesgabals, kā arī viens zemes un būvju īpašums Ādažos, vēl viens zemesgabals šajā pilsētā deklarēts kā kopīpašums, kā arī viņš nomā garāžu un vēl vienu zemesgabalu Ādažos.

Kusiņš deklarējis lektora amatu Latvijas Universitātē, kā arī apakškomisijas priekšsēdētāja amatu Latvijas Zinātņu akadēmijā.


Foto: LETA

Satversmes tiesas tiesneses Daigas Rezevskas, kura amatā ST stājās 2016. gada pavasarī, ienākumi pērn bijuši 69 251 eiro, liecina viņas pērnā gada valsts amatpersonas deklarācija.

ST maksātā alga bijusi 29 877 eiro, Latvijas Universitātes maksātā alga – 18374 eiro, honorārs – 200 eiro, bet kompensācija – 56 eiro, VAS "Tiesu namu aģentūra" kā ienākumus no saimnieciskās darbības samaksājusi 812 eiro, bet kā honorāru – 39 eiro. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras maksātais pabalsts bijis 273 eiro, SIA "Rīgas Juridiskā augstskola" kā ienākumus no saimnieciskās un komercdarbības samaksājusi 2530 eiro, no Valsts kases saņemti 290 eiro, Konstantīns Borisovs Čoukčoukovs kā ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības samaksājis 16 800 eiro.

Kā parādsaistības deklarēti 160 737 eiro, bet AS "SEB banka" uzkrāti 26 112 eiro.

Viņai pieder 2009. gadā ražota "Mitsubishi" markas automašīna, zeme un ēka Babītes pagastā, kā arī zemes un ēkas nekustamais īpašums Iecavas novadā.

Rezevska bijusi profesore Latvijas Universitātē, nodarbojusies ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu vai pārvaldīšanu, kā arī grāmatu izdošanu, deklarējusi ar VAS "Tiesu namu aģentūra" un Latvijas Nacionālo bibliotēku noslēgtos autora līgumus, kā arī norādījusi, ka bijusi ad hoc tiesnese Eiropas Cilvēktiesību tiesā, viesprofesore SIA "Rīgas Juridiskā augstskola" un tiesneša vietniece EDSO Samierināšanas un arbitrāžas tiesā.


Foto: LETA

Līdzšinējais Augstākās tiesas (AT) tiesnesis Jānis Neimanis, kurš Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatā stājās šā gada aprīlī, pērn guvis 71 454 eiro ienākumus.

AT maksātā alga bijusi 38643 eiro, Latvijas Universitātes maksātā alga – 15828 eiro, AS "Agrofirma Tērvete" kā ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības Neimanim samaksājusi 12 460 eiro, VAS "Latvijas Vēstnesis" maksātais honorārs bijis 180 eiro, "Latvijas Pašvaldību mācību centra" maksātais honorārs bijis 375 eiro, no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras saņemti 993 eiro, Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas maksātais honorārs bijis 550 eiro, Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija Neimanim samaksājusi 810 eiro honorāru, bet UAB "Confinn" maksātais honorārs bijis 1615 eiro.

Kā darījumus, kuru vērtība pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, viņš deklarējis 8537 eiro uzturlīdzekļus.

AS "DNB banka" uzkrāti 29 313 eiro, bet AS "SEB banka" – 32 541 eiro.

Viņam pieder divi dzīvokļi Rīgā, kā arī zemes un ēkas īpašums Auru pagastā.

Neimanis norādījis, ka pērn bijis asociētais profesors Latvijas Universitātē un Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības valdes priekšsēdētājs.


Foto: LETA

Šā gada pavasarī par Satversmes tiesas (ST) tiesnesi kļuvušais Artūrs Kučs deklarācijā, kas šā gada 21.aprīlī iesniegta, sākot pildīt amata pienākumus*, norādījis 45 640 eiro uzkrājumu AS "SEB banka".

Deklarācija liecina, ka viņa lietošanā ir būve Baložos.

Deklarēts arī asociētā profesora amats Latvijas Universitātē.

* Deklarācijā, kas tiek iesniegta, sākot pildīt amata pienākumus, nav jānorāda iepriekšējā amatā gūtie ienākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!