Nākamajos septiņos gados Latvijā uz 100 izglītojamiem paredzēti 22 datori, teikts programmā "Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei 2007.-2013.gadam".
Programmu izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu.

IZM sola sniegt atbalstu mazāk datorizētajiem Latvijas rajoniem. Pagaidām tiek precizēta sistēma, kā tas notiks, atzina IZM Komunikācijas nodaļas vecākā referente Dace Jansone.

Jau ziņots, ka ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu šogad 60 Latvijas skolās tiek ierīkots interneta pieslēgums, iepriekš norādīja projekta vadītājs Ainārs Sviklis. Projekta laikā iegādāti 1780 datortehnikas komplekti, kas piegādāti 308 izglītības iestādēm.

Latvijas vispārizglītojošās skolās šogad vidēji 14 skolēniem mācībām paredzēts viens dators, liecina IZM apkopotā statistika.

Valstī ir 974 vispārizglītojošās skolas, no kurām 957 iestādēm paredzēti datori mācībām. Skolēnu skaits, kādam paredzēts viens dators mācībām, svārstās no deviņiem līdz 27 skolēniem. Piemēram, Alūksnes, Balvu, Jelgavas, Preiļu rajona skolās vidēji deviņiem skolēniem paredzēts viens dators, Liepājas rajonā - 27 skolēniem, bet Rēzeknes, Jelgavas, Daugavpils rajonā - 20 skolēniem viens dators.

Rīgā skolās vidēji 17 skolēniem ir viens dators. Skolēnu skaits uz vienu datoru pēdējo gadu laikā samazinās. Piemēram, 2000./2001.mācību gadā 30 skolēniem bija viens dators.

No 974 vispārizglītojošām skolām datorklases izveidotas 921 skolās. Tas ir par desmit klasēm vairāk nekā pērn.

Pēdējos gados palielinājies skolu skaits ar interneta pieslēgumu. Šajā mācību gadā bez interneta ir 29 vispārizglītojošās skolas. Pārsvarā tās ir sākumskolas un pamatskolas.

Vidusskolām gandrīz visos Latvijas rajonos ir interneta pieslēgums. No 383 Latvijas vidusskolām internets ir 379 skolās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!