Foto: F64
Reflektantiem, kuriem nav centralizētā eksāmena vērtējuma vai kuri vēlas to uzlabot, līdz šī gada aprīļa sākumam Latvijas Universitātē (LU), Daugavpils universitātē (DU), Liepājas universitātē (LiepU) un Vidzemes augstskolā (ViA) jāpiesakās 2010./2011.mācību gada centralizēto eksāmenu kārtošanai, liecina informācija augstskolu mājaslapās.

Lai kārtotu centralizētos eksāmenus, augstskolā ir jāiesniedz rakstisks iesniegums, norādot eksāmenus, kurus vēlas kārtot. Atbildīgā augstskolas amatpersona divu darbdienu laikā nodrošina izmaiņu reģistrēšanu valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā.

Eksāmenu norise augstskolās tiek organizēta vienlaicīgi ar eksāmenu norisi skolās un ir pakļauta vienotai pārbaudījumu norises kārtībai. Centralizēto eksāmenu kārtošana ir maksas pakalpojums saskaņā ar attiecīgās augstskolas noteikto cenrādi.

LU, DU un LiepU iesniegumus pieņems līdz šī gada 1.aprīlim. LU un DU maksa par bioloģijas, fizikas, ķīmijas eksāmenu ir 10 lati, par svešvalodas, latviešu valodas un literatūras eksāmenu - 7,50 lati, matemātikas, vēstures, ģeogrāfijas, biznesa ekonomisko pamatu eksāmenu - 6 lati. LiepU maksa par svešvalodas eksāmenu, latviešu valodas un literatūras eksāmenu ir 7,50 lati, bet par pārējiem eksāmeniem - 6 lati.

ViA pieteikties centralizēto eksāmenu kārtošanai var līdz 8.aprīlim. Maksa par latviešu valodas un literatūras un svešvalodu eksāmenu ir 8 lati, par vēstures un matemātikas eksāmenu - 6,50 lati.

Reflektantiem augstskolās ir jāuzrāda pase, dokuments par vidējo izglītību, jāaizpilda pieteikuma veidlapa un jāizlasa centralizēto eksāmenu norises instrukcija.

Vidusskolā centralizētais eksāmens angļu valodā notiks 23., 24. un 25.maijā, matemātikā - 27.maijā, latviešu valodā un literatūrā (mācībvaloda) - 30.maijā, latviešu valodā un literatūrā (valsts valoda) - 30., 31.maijā, 1.jūnijā, vēsturē - 3.jūnijā, krievu valodā - 6., 7.jūnijā, bioloģijā - 8.jūnijā, vācu valodā - 13., 14.jūnijā, franču valodā - 14.jūnijā, fizikā - 15.jūnijā, ķīmijā - 17.jūnijā, ģeogrāfijā - 2.jūnijā, krievu valodā (mācībvaloda) - 6.jūnijā, biznesa ekonomiskajos pamatos - 9.jūnijā.

Par nokārtotu centralizēto eksāmenu tiks izsniegts centralizēto eksāmenu rezultātus apliecinošs sertifikāts, kurš būs derīgs iesniegšanai jebkurā augstskolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!