Foto: Shutterstock

Aizsardzības ministrija līdz februāra sākumam plāno iepirkt un piegādāt otru Latvijas skolām paredzēto masku partiju, skaidroja Aizsardzības ministrijā.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir veicis pretendentu pārbaudi, līdz ar to uz tālākajām sarunām tiks aicināti trīs uzņēmumu pārstāvji.

Kamēr sarunu process nebūs noslēdzies, tikmēr nevar pateikt, no kura datuma maskas tiks iegādātas. "Plānots, ka atlikušais apjoms tiks iepirkts un piegādāts līdz februāra sākumam," uzsvēra ministrijā un piebilda, ka kopumā skolām piegādās aptuveni 2,6 miljonus daudzreiz lietojamo masku.

Par masku iegādes procesu šodien informēta arī valdība, kas otrdien nolēma, ka vismaz līdz 7. februārim neviens skolnieks uz klātienes mācībām nedosies.

Jau ziņots, ka pirmajā partijā maskas tika iepirktas no SIA "Solutions", un jau nogādātas pašvaldībām.

Pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas sniegtajiem datiem, higiēniskās sejas maskas nepieciešamas pavisam 312 890 skolēniem, kā arī 50 344 pedagogiem un izglītības iestādēs nodarbinātajiem.

Higiēnisko masku iegādi Latvijas skolām Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC) veic saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 15. decembra lēmumu, kas precizēja individuālo aizsardzības līdzekļu sagādes kārtību, lai skolēniem, pedagogiem un skolu darbiniekiem, atgriežoties skolās pēc ziemas brīvlaika, būtu pieejamas daudzkārt lietojamās sejas maskas.

Lēmums paredz, ka higiēnisko sejas masku piegāde Latvijas skolām tiks nodrošināta ar pašvaldību starpniecību.

Sākotnēji bija paredzēts, ka 25. janvārī, daļai skolēnu atsākoties mācību procesam klātienē 1.- 4. klases skolēniem būs jālieto maskas. Tāpat maskas jālieto pedagogiem.

Otrdien gan tapa zināms, ka nākamnedēļ atsāksies mācības sākumskolās, taču vismaz līdz 7. februārim mācību process notiks attālināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!