Foto: LETA

Trešdien Rīgas domes vadībai tiekoties ar Lietuvas uzņēmuma "Kauno tiltai" pārstāvjiem, panākta konceptuāla vienošanās, ka pašvaldība atsāk sadarbību ar uzņēmumu par Brasas pārvada pārbūvi, kas pēdējā laikā dažādu iemeslu dēļ bija apstājusies, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

"Gan pašvaldībai, gan būvniekiem ir sapratne par to, ka tiltu nepieciešams rekonstruēt. Vairākiem tilta elementiem ir nepieciešama pilnīga pārbūve. Patlaban mūsu galvenais uzdevums ir tāds, lai ieguldītie līdzekļi kalpotu ilgtermiņā un tilts atbilstu visiem kritērijiem. Sanāksmes laikā es guvu pārliecību, ka mūsu Lietuvas uzņēmēji saprot šo situāciju un ir gatavi nekavējoties sākt darbu. Ir izveidots grafiks par sanāksmēm reizi nedēļā un objekta apskatēm, lai kontrolētu darbu izpildi. Tāpat ir izveidots grafiks par pagaidu pārbrauktuves izveidi, kurai jābūt gatavai līdz šā gada beigām," pēc tikšanās sacīja domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs arī piebilda, ka konkrētas projekta izmaksas varēs pateikt pēc visu risinājumu izskatīšanas, tas varētu būt nākamā gada janvārī. Domes priekšsēdētājs īpaši uzsvēra, ka Brasas tiltu ekspluatācijā plānots nodot ne vēlāk kā 2023. gada jūnijā, pirms Dziesmu un Deju svētkiem.

Savukārt "Kauno tiltai" valdes priekšsēdētājs Alds Rusevičs apstiprinājis, ka uzņēmums atkarībā no darba intensitātes var palielināt resursus. "Mēs esam gatavi darīt visu iespējamo noteiktajos termiņos," sacījis Rusevičs.

Kā ziņots, Brasas pārvada pārbūves darbi tika uzsākti šā gada aprīlī, taču pēc apbedījumu atklāšanas zem brauktuves, darbi tika apturēti. Būvdarbi līdz šim nav atsākti, jo, veicot pārvada nesošo konstrukciju stāvokļa inspekciju, konstatēja, ka nepieciešams izstrādāt būvprojekta izmaiņas, kuru ietvaros tiktu izstrādāti jauni pārvada nesošo konstrukciju elementu risinājumi.

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959. gadā, un līdz šim tam būtiski pārbūves darbi nav veikti.

Kopējās darbu izmaksas ir gandrīz 11 miljoni eiro, būvdarbus veic Lietuvas uzņēmums AS "Kauno tiltai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!