Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Līdz pat nākamajai vasarai autovadītājiem jārēķinās as plašiem remontdarbiem ceļā no Rēzeknes uz Gulbeni (P36), portālu "Delfi" informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Rēzeknē remontdarbi sākas līdz ar Greivuļu rotācijas apli, bet aizsniedzas līdz par Dricāniem.

Posmā no apļa līdz Audriņiem ceļa pārbūve sākās pērnajā vasarā, bet plānots, ka tā noslēgsies septembrī. Lielākie atlikušie darbi ir saistīti ar Greivuļu apļa pārbūvi un lielizmēra caurtekas izbūvi pie Audriņiem. Satiksmi tur uz laiku novirzīs pa līdzās esošu apvedceļu.

Līdz rudenim visā posmā būs pārbūvēti pamati un ieklātas divas asfalta kārtas, sola LVC. Būvdarbu veikšana par 6,28 miljoniem eiro, tostarp Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu uzticēta SIA "Ceļi un tilti". Šonedēļ sākusies arī ceļa pārbūve posmā no Audriņiem līdz Dricāniem. Arī tur būvdarbi paredz jaunu ceļa pamatu izbūvi un divas jaunas asfalta kārtas.

Šo ceļa posmu par 5,69 miljoniem eiro, tostarp ERAF līdzekļiem, pārbūvē SIA "YIT Infra Latvija". Plānots, ka posma pārbūve noslēgsies nākamajā vasarā.

Šomēnes abos posmos uzstādīs četrus ar luksoforiem regulētus posmos, kā arī ieviesīs 70 km/h un 50 km/h ātruma ierobežojumu. LVC brīdina, ka jārēķinās ar ilgāku ceļā patērēto laiku.

Pēc ceļa segas izbūves 1972. gadā ceļā līdz Dricāniem vietām 1980. gados ir veikta virsmas apstrāde, bet sākot ar 1990. gadiem bija veikts tikai bedru remonts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!