Foto: F64
Līdz notiesājošam spriedumam Vladimirs Vaškevičs tiks uzskatīts par Finanšu ministrijas (FM) darbinieku, intervijā sacīja FM valsts sekretāre Sanita Bajāre.

Ministrija šobrīd esot izdarījusi visu iespējamo un līdz brīdim, kamēr nebūs pēdējā instancē notiesājoša sprieduma, Vaškevičs tiks uzskatīts par iestādes darbinieku.

"Diemžēl likumdošana ir tāda, kāda ir. Finanšu ministrija ir reaģējusi momentā, kopš brīža, kad parādījās tiesībsargājošo iestāžu signāli. Vaškeviča kungs ir atstādināts, viņš nepilda pienākumus, nesaņem atalgojumu un reorganizācijas ietvaros ir rotēts uz citu amata vietu. Tāpēc no mūsu iespēju robežām esam izdarījuši maksimumu, lai novērstu jebkādus tiesvedības un zaudējumu riskus," sacīja Bajāre.

Viņa uzsvēra, ka nav pieļaujams pakļaut ministriju riskam un bez notiesājoša sprieduma pārtraukt darba attiecības, jo tādējādi pastāvot iespējas tiesāties un pieprasīt kompensāciju. Tāpēc jautājums par darba attiecībām ar Vaškeviču varētu būt aktuāls tikai tai brīdī, kad būs notiesājošs spriedums.

Jau ziņots, ka trešdien prokuratūra nolēmusi saukt pie kriminālatbildības par kukuļdošanu Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne, Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem.

Apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par to Krimināllikumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!