Foto: LETA

Rīgā sestdien norisinājās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas. Vēlēšanām bija iesniegti 15 kandidātu saraksti un uz iekļūšanu Rīgas domē kopumā pretendē 707 kandidāti. Portāls "Delfi" visas dienas garumā sekoja līdzi notikumiem Rīgā.

Ziņošana par pārkāpumiem

Ja kāds prettiesiskā veidā vēlas ietekmēt balsojumu, jāzvana Valsts policijai pa tālruni 110 vai jānodod personas rīcībā esošā informācija Valsts Drošības dienestam, tālrunis 67208964, e-pasts info@vdd.gov.lv. Ja iespējams, pārkāpums jādokumentē, to ierakstot, nofotografējot vai nofilmējot.

Par pamanītajiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tai skaitā, iespējamo slēpto aģitāciju, jāinformē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, sūtot e-pastu knab@knab.gov.lv, zvanot pa tālruni 80002070, kā arī mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB".

Par aģitācijas pārkāpumu vēlēšanu iecirknī vai 50 metrus no ieejas iecirknī ir jāinformē attiecīgā vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

Par personas datu aizsardzības pārkāpumiem jāziņo Datu valsts inspekcijai, zvanot uz tālruni 67686031.

Par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos jāziņo Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), zvanot pa tālruni 67221848, rakstot uz neplpadome@neplpadome.lv vai izmantojot sūdzību iesniegšanas platformu NEPLP mājaslapā.

Jāatgādina, ka 2021. gadā, kad citviet Latvijā notiks kārtējās pašvaldību vēlēšanas, Rīgā vēlēšanas nenotiks.

Atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam jaunievēlētās Rīgas domes pilnvaru termiņš būs atlaistās domes atlikušais pilnvaru termiņš no jaunās domes sanākšanas dienas un vēl četru gadu termiņš.

Vairāk par to, kā nonācām līdz ārkārtas Rīgas domes vēlēšanām var lasīt portāla "Delfi" publikācijā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!