Foto: F64

Līdz šim Saeimas administrācijai derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu ir uzrādījuši 92 Saeimas deputāti, informēja parlamenta Preses dienestā.

LETA jau vēstīja, ka pirmdien, 15.novembrī, plkst.8 Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija sanāks uz sēdi, lai noskaidrotu, kuri deputāti nebūs tiesīgi piedalīties Saeimas darbā, jo nav vakcinējušies pret Covid-19 vai pārslimojuši to, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājas biedrs Vitālijs Orlovs (S).

Saeima 12.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam" nosakot, ka nevakcinētiem vai Covid-19 nepārslimojušiem Saeimas deputātiem no 15.novembra būs liegts piedalīties Saeimas, tās komisiju un parlamenta citu institūciju sēdēs.

Likumā noteikts, ka no 15.novembra Saeimas darbā ir tiesīgs piedalīties tikai tāds Saeimas deputāts, kurš šajā likumā noteiktajā kārtībā ir uzrādījis Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, kā arī deputāts, kurš saņēmis klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku un uzrādījis sertifikātu par negatīvu veiktā testa rezultātu.

Deputātam, kurš nebūs tiesīgs piedalīties Saeimas darbā, tiks pārtraukta mēnešalgas un kompensācijas izmaksa. Saeimas deputāta mēnešalgas un kompensācijas izmaksa tiks atjaunota ar dienu, kad deputāts Mandātu komisijai būs uzrādījis Covid-19 sertifikātu.

Ja deputāts sertifikātu būs ieguvis un uzrādījis pēc 15.novembra, Mandātu komisijai par to būs jāziņo tuvākajā Saeimas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!