Foto: F64
Līdzekļu trūkuma dēļ jau mēnesi nedarbojas Ogres atskurbtuve, kas atklāta pirms četriem mēnešiem, portālu "fakti.lv" informējis Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis.

Līgums starp Ogres novada pašvaldību un SIA "MED varavīksne" par atskurbtuves darbības nodrošināšanu, to atklājot noslēgts līdz gada beigām, šim mērķim paredzot apmēram 10 tūkstošus eiro.

Atskurbtuves "klientu" skaits izrādījies ievērojami mazāks par prognozēto un uzņēmējam nav izdevies vienoties ar citām pašvaldībām par iereibušo personu nogādāšanu Ogres atskurbtuvē, tāpēc tās darbību nācies nodrošināt vien ar Ogres novada pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem.

Tiesa gan, apmēram trešdaļa Ogres atskurbtuvē nonākušo cilvēku nav Ogres novadā deklarēti iedzīvotāji, atzinis Ulmanis.

Lai nosegtu uzņēmēja izdevumus, tam būtu jāapkalpo vismaz 60 klienti mēnesī, rēķinot 60 eiro par vienu iereibušo. Vasaras mēnešos atskurbtuvē nogādāti 40-50 klienti mēnesī. Vairāk to kļūst rudens mēnešos un vajadzība pēc atskurbtuves šobrīd saasinās, norāda portāls.

Ogres novada pašvaldība jau saņēmusi SIA "MED varavīksne" priekšlikumu ar tāmi par līdzekļiem, kas nepieciešami atskurbtuves darbības nodrošināšanai līdz gada beigām un nākamajā gadā. Tiek risinātas sarunas arī ar tuvējām pašvaldībām par atskurbtuves darbības līdzfinansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!