Foto: Shutterstock

Uz izgāšanās sliekšņa ir vērienīgais Veselības ministrijas projekts "e-veselība", vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Mēs šobrīd nodarbojamies un pētām mūsu e-projektus, jo mums ir bažas, vai gadījumā neiznāk mūsu "e-veselības" projektiem kā Izglītības un zinātnes ministrijas "skolas.lv"," raidījumam norādīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS). "Man ir zināms, ka tie paši izpildītāji, kas tur to lietu salaida grīstē, Veselības ministrijā ir piestrādājuši pie trīs projektiem, un es patlaban esmu uzdevis šo jautājumu skaidrot. Atbildes drīz būs."

Nacionālā veselības dienesta vadītāja Daina Mūrmane-Umbraško skaidroja, ka datorsistēmas ir izstrādātas, bet nav savā starpā saderīgas. Lai gan projekts jāpabeidz līdz šīs vasaras vidum, tiek meklētas un labotas kļūdas.

"Tā situācija ir tāda, kāda ir, es neteiktu, ka tā ir absolūti bezcerīga, bet risks, ko ministrs minēja, ir ļoti reāls," uzsvēra Mūrmane-Umbraško. "Mēs pašreiz esam uzsākuši sarunas par iespēju projekta izstrādes laiku pagarināt, šajās sarunās mēs esam procesā, tur ir gan Finanšu ministrija iesaistīta, gan Centrālā finanšu līgumu aģentūra."

Savukārt IZM pārstāve Linda Austere raidījumam "Panorāma" skaidroja: "Absolūtais vairākums cilvēku, ar diviem izņēmumiem, kas ir ziņojumā arī rakstīts, vairs nestrādā ministrijā, tāpēc mēs pret viņiem nevaram vērsties."

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt portāla "Skolas.lv" projekta vadītāja darbu.

Portāls "skolas.lv" tika veidots ar mērķi atvieglot skolotāju, skolas administrācijas, vecāku un pašu skolēnu ikdienu, nodrošinot vairākus e-pakalpojumus.

Pēc portāla darba sākšanas 2008.gadā atklājās daudzas nepilnības, kas liedza pilnvērtīgi izmantot pieejamos resursus. Tad tika sākta projekta otrā kārta, kas arī nav rezultējusies veiksmīgā produktā. izglītības ministre Mārīte Seile iepriekš valdības sēdē solīja, ka atbildīgās amatpersonas tiks noskaidrotas un sauktas pie atbildības.

"Skolas.lv" projekta izmaksas ir 3,55 miljoni eiro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!