Foto: LETA

Līdzšinējā Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktore Inguna Adoviča jūtas lepna un gandarīta par desmit gadu laikā amatā paveikto.

Kā informēja ZVA pārstāve Dita Okmane, "aģentūra augstu vērtē viņas [līdzšinējās vadītājas] ilggadējo profesionālo un godprātīgo darbu un ieguldījumu, lai zāles Latvijā būtu efektīvas, kvalitatīvas un drošas, kā arī ZVA izveidē par līdzvērtīgu Eiropas zāļu aģentūrām".

Pēdējo desmit gadu laikā ZVA kļuvusi par Eiropas zāļu aģentūrām profesionāli līdzvērtīgu un kvalitatīvu pakalpojumu sniedzēju un starptautiski atzītu iestādi. ZVA ir Eiropas zāļu aģentūru tīkla dalībniece, kurā ir Eiropas Zāļu aģentūra, Eiropas Komisija un nacionālas aģentūras no Eiropas Savienības dalībvalstīm un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, kas darbojas saskaņā ar visā Eiropā vienotiem standartiem un procedūrām, norādīja Okmane.

Šajā laikā ZVA sertificēta par atbilstošu starptautiskajiem standartiem, saņēmusi Somijas Kvalitātes asociācijas un Igaunijas Kvalitātes asociācijas kvalitātes inovāciju balvu par 2011.gadā izstrādāto interaktīvo Latvijas aptieku karti. Desmit gadu laikā arī veicināta un nostiprināta ZVA sadarbība ar pārējām Baltijas valstu zāļu aģentūrām.

Pati Adoviča atzīmē, ka darbs nav bijis viegls, bijis arī daudz komplicētu jautājumu.

Līdzšinējā ZVA direktore gan turpmākos plānus neatklāj. "Man ir plāni savai privātajai dzīvei nākamajam dzīves posmam," norādīja Adoviča.

Jau ziņots, ka šī Adovičai bija pēdējā diena ZVA direktores amatā.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) ZVA direktorei pārmet rīcību, kas novedusi pie tā, ka Latvijā ir ļoti dārgas zāles, kā arī zīdaiņi tiek ārstēti ar pieaugušajiem domātajām zālēm, proti, zāļu reģistrēšanas cenrādis ir tik augsts, kas liekot noteikt arī augstas cenas.

Adovičai novembrī beidzās darba līgums par ZVA direktores pienākumu pildīšanu, un veselības ministrs paziņoja, ka tas netiks pagarināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!