Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas tiesa ceturtdien līdz 6. decembrim atlika vienas no Zolitūdes traģēdijas civillietām izskatīšanu.

Uz nākamo sēdi piespiedu kārtā tiesa lēma atvest vienu no lieciniekiem.

Lieta tiek skatīta slēgti.

23. augusta sēdē tiesā tika lemti jautājumi par pierādījumu pievienošanu, izprasīšanu un liecinieku aicināšanu, kā arī par procesuālas sankcijas uzlikšanu SIA "Maxima Latvija" par procesa vilcināšanu sakarā ar dokumentu iesniegšanu pēc likumā noteiktā termiņa. Toreiz tiesa lēma sodu nepiemērot.

Kā ziņots, pērn novembrī tiesa arī šajā lietā izbeidza tiesvedību pret vairākiem atbildētājiem, to uzturot pret "Maxima", "Homburg Zolitude" un "Tineo". Šajā lietā trešo personu nav. Tiesā pērn oktobra sākumā tika pieteikts lūgums izbeigt tiesvedību pret būvnieku "Re&Re", Rīgas domi, arhitektu firmu "Kubs" un "HND Grupu", kā arī SIA "CM Consulting".

Jau ziņots, ka tiesa pērn novembrī lēma 12 ierosinātās Zolitūdes traģēdijas civillietas apvienot divās lietās, līdz ar to daļēji apmierinot divu atbildētāju lūgumu par lietu apvienošanu. Kā iepriekš paskaidroja tiesā, vienā lietā tika apvienoti pieteikumi, kurus iesnieguši paši Zolitūdes traģēdijā cietušie. Savukārt otrā apvienoti tie prasības pieteikumi, kurus iesnieguši Zolitūdes traģēdijā cietušo tuvinieki.

2013. gada 21. novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Šonedēļ gan tika paziņots, ka "Maxima Latvija" un "Tineo" ir vienojušās ar Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvjiem par katru bojāgājušo ģimenes locekli izmaksāt 100 000 eiro atbalstu ģimenēm. Tas gan nozīmē, ka esošās tiesvedības turpināsies pret "Homburg Zolitude" un pārējām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!