Aizsardzības ministrs Imants Lieģis darba vizītes laikā Lielbritānijā aicināja Lielbritānijas starptautiskās aizsardzības un drošības ministri Annu Teilori izskatīt iespējas izmantot Latvijas ostas nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu, informēja Latvijas Aizsardzības ministrijā.

Tikšanās laikā Lieģis aicināja Lielbritāniju izskatīt iespējas izmantot Latvijas ostas nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu, norādot, ka Afganistānā dienošajiem karavīriem nepieciešamās preces ir iespējams iegādāties arī Latvijā.

Pārrunājot Latvijas aizsardzības nozares aktualitātes Latvijā, Lieģis norādīja, ka, salīdzinot ar 2008. gadu, finansējums aizsardzības nozarei ir samazināts par 50%. Lieģis uzsvēra, ka neskatoties uz kraso budžeta samazinājumu, dalība starptautiskajā operācijā Afganistānā paliek Latvijas prioritāte.

Tikšanās laikā amatpersonas pievērsās jautājumiem, kas saistīti ar NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādi, kā arī apsprieda Krievijas vēlmi no Francijas iegādāties helikopteru bāzes kuģi "Mistral".

Aizsardzības ministrs no 4. līdz 7. martam atrodas komandējumā Lielbritānijā, kura laikā Lieģim paredzētas vairākas augsta līmeņa divpusējās tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!