NATO Stratēģiskajā koncepcijā nepieciešams paredzēt resursus Baltijas drošībai, sestdien gadskārtējās Rīgas Konferences diskusijā par NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādi sacīja aizsardzības ministrs Imants Lieģis.

Kā informēja Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļā, ministrs norādīja uz nepieciešamību nopietni koncentrēties uz Koncepcijas saturu, kuram jābūt viegli saprotamam ne tikai drošības politikas ekspertiem, bet arī plašākai sabiedrībai, no kuras atbalsta ir atkarīgs, cik veiksmīgi Koncepcijā minētie nosacījumi tiks īstenoti praksē.

"Latvijai ir svarīgi, lai jaunajā alianses Stratēģiskajā koncepcijā būtu iekļauti jautājumi par sabiedroto vienotību stratēģiskā drošības stiprināšanā Baltijas jūras reģionā un kopējo atbildību par alianses militāro operāciju nākotni," sacīja Lieģis.

Ministrs arī vērsa uzmanību uz nepieciešamību nodrošināt atbilstošus resursus Stratēģiskās koncepcijas īstenošanai, aicinot samērot Alianses mērķus ar tās iespējām un valstu nacionālajām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!