Foto: LETA

Ļoti liela daļa "Vienotības" Saeimas frakcijas deputātu ir gatavi atbalstīt Zaļo un zemnieku savienības izvirzīto Valsts prezidenta amata kandidātu, aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, žurnālistiem sacīja politiskā spēka līdere Solvita Āboltiņa.

Vējonis trešdien tikās ar "Vienotības" frakcijas deputātiem, kas viņu iztaujāja gan par neatliekami veicamajiem, gan par ilgtermiņa darbiem. Āboltiņa pēc frakcijas sēdes norādīja, ka deputāti vēl lems par savu balsojumu, "no frakcijas noskaņojuma bija skaidrs, ka ļoti liela daļa "Vienotības" frakcijas deputātu ir gatavi atbalstīt Vējoni".

Viņa atgādināja, ka "Vienotības" deputāti izvēlēsies - atbalstīt Vējoni vai nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pieteikto kandidātu, tiesību ekspertu Egilu Levitu. Šodien tikšanās laikā ar Vējoni "atmosfēra bija ļoti pozitīva" un tika ļoti augsti novērtēts viņa līdzšinējais darbs aizsardzības ministra amatā, piebilda Āboltiņa.

Savukārt Vējonis pastāstīja, ka plāno tikties ar visām Saeimas frakcijām, lai runātu par tiem jautājumiem, kas interesē deputātus, un iezīmētu prioritātes prezidenta amatā.

Kā ziņots, līdz šim oficiāli ir izvirzīti divi Valsts prezidenta amata kandidāti - Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars un "Saskaņas" deputāts Sergejs Dolgopolovs.

Tāpat Zaļo un zemnieku savienība vēl plāno oficiāli izvirzīt aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa kandidatūru, bet nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK kopā ar vairākiem citu frakciju deputātiem - tiesību eksperta Egila Levita kandidatūru.

Saeimas sēde, kurā vēlēs Valsts prezidentu, notiks 3.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!