Foto: DELFI Reporter
Lielās Talkas pasākumi noslēgsies līdz ar Latvijas Valsts 100.dzimšanas dienu 2018.gadā, kad plānots sasniegt arī talkas uzstādīto mērķi - Latvija kā tīrākā un sakoptākā vieta pasaulē, portālu "Delfi" informēja talkas pārstāve Zaiga Puškina.

Uzrunājot Lielās Talkas organizatorus un atbalstītājus, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) atzina, ka, pateicoties talcinieku entuziasmam un atsaucībai, Latvija tiešām var kļūt par vienu no sakārtotākajām vietām uz Zemeslodes.

Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme atklāja, ka Lielo Talku plānots rīkot līdz 2018.gadam. "Mūsu mērķis ir līdz šai visiem nozīmīgajai dienai padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē. Latvija ir ļoti konkrēta teritorija, kura nemaz nav tik liela, lai mūsu izvirzītais mērķis šķistu nereāls. Jautājums ir tikai- vai visi Latvijas iedzīvotāji to vēlas," uzsver Jaunzeme.

"2018.gadā Latvijas valsts svinēs simto pastāvēšanas gada dienu – un, ja ar tādu pašu atsaucību un entuziasmu notiks iesaistīšanās Lielajā Talkā, tad, esmu pārliecināta, Latvija tiešām kļūs par vienu no sakārtotākajām vietām uz Zemeslodes," uzskata premjere.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš uzsvēra, ka Lielā Talka ne tikai veicina Latvijas labiekārtošanu un sakopšanu, bet arī veido izpratni par ikviena Latvijas iedzīvotāja un viesa atbildību par vidi mums apkārt.

Savukārt Latvijas Valsts mežu galvenais tīrības cīnītājs Cūkmens, atgādinot, "Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!" uzsvēra, ka atkritumus arvien ir populāri vest uz mežu un tāpēc viņa mērķis ir un būs – iztīrīt Latvijas mežus no atkritumiem.

Šogad akcija tiek rīkota 26.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!