Foto: DELFI
Lielajā talkā, kas šogad visā Latvijā notiks 21.aprīlī, dalībniekiem plānots izdalīt 610 000 atkritumu maisu, kas būs atpazīstami pēc to krāsas, pastāstīja talkas administrators Ēriks Kibermanis.

Biedrība "Pēdas LV" Lielās talkas vajadzībām maisus iepirks no SIA "AuraBalt", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Līgums ar uzņēmumu par talkai nepieciešamo maisu piegādi tiks slēgts par 27 049 latiem. Izsludinātajā konkursā tika saņemti trīs piedāvājumi.

Kibermanis informēja, ka Lielās talkas vajadzībām šogad tiks iepirkti aptuveni 368 000 maisu, bet kopā ar partneriem būs ne vairāk kā 450 000 maisu. Iepriekšējā gadā pašvaldībās visus maisus neizdalīja, tāpēc šogad talciniekiem plānots izdalīt 610 000 maisu.

Tāpat kā iepriekšējos Lielās talkas gadus, arī šogad talkas maisus varēs atpazīt pēc to dzeltenās krāsas. "Šogad iepirkumā saimnieciski izdevīgākais variants uzvarēja ar nedaudz atšķirīgu dzelteno krāsu, kā bija ierasts līdz šim, bet tik un tā talkai paredzētos maisus būs viegli atšķirt no citiem līdzīga veida maisiem. Kā jau ierasts, arī šogad maisus varēs saņemt tikai konkrētās talkas norises vietās," skaidroja Lielās talkas administrators.

Lielās talkas organizatori kopā ar savu sadarbības partneri "DHL Express" maisus nogādās katram pašvaldību koordinatoram, kurš tālāk parūpēsies, lai Lielās talkas dienā, 21.aprīlī, talciniekiem maisi būtu pieejami.

Jau ziņots, ka Lielās talkas akcents šogad tiek likts uz ūdeni un rūpēm par tā tīrību.

Lielā talka Latvijā notiks jau piekto gadu pēc kārtas. Lielās talkas tradīcija sākās ar vērienīgu talku 2008.gada 13.septembrī - Latvijas 90.dzimšanas dienas pasākumu laikā.

Katru gadu talka piesaista arvien vairāk cilvēku. 2011.gadā Lielajā talkā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits - 190 000 talcinieku. 2010.gadā Lielās talkas darbos iesaistījās 150 000 līdz 160 000 dalībnieku, kas bija par aptuveni 50 000 dalībniekiem vairāk nekā 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!