Partijas "Jaunais laiks" Saeimas frakcija partijas valdes priekšsēdētāja amatā vēlas redzēt Krišjāni Kariņu un 31.martā paredzētajā partijas kongresā aicina balsot tieši par viņu, nevis par Einaru Repši.
JL Saeimas frakcijas biedri nosūtījuši elektroniskā pasta vēstuli kādai ar JL saistītai personai. Tajā pausta apņemšanās strādāt vienotā komandā, bet komandas vadību aicināts uzticēt Kariņam.

"Mēs aicinām partijas "Jaunais laiks" biedrus ar savu parakstu apstiprināt pievienošanos mūsu komandai. Šajā Latvijai tik izšķirīgā laikā mums jāstrādā pa jaunam gan mūsu partijā, gan mūsu valstī," teikts vēstulē.

Vēstulē norādīts, ka partijas izvēlētais ceļš ir cieņas un sadarbības ceļš. "Mēs nebūsim atkarīgi no viena līdera spēka un vājuma. Vadoņu laiks ir aizgājis. Partijai jāmainās. Mēs vēlamies atteikties no partijas vadītāja amata un uzticēt partijas vadību valdei, kuru pārstāvēs valdes priekšsēdētājs,'' minēts vēstulē.

Vēstuli parakstījusi Sandra Kalniete, Kārlis Šadurskis, Ina Druviete, Ilma Čepāne, Ainars Latkovskis, Dzintars Zaķis, Jānis Reirs, Uldis Grava, Ingūna Rībena, Ingrīda Circene, Ausma Kantāne, Silva Bendrāte un Sarmīte Ķikuste.

JL Saeimas frakcijā ir 18 deputāti. Vēstuli ar šādu aicinājumu nav parakstījis Kariņš pats un Repše, kā arī Artis Kampars, Solvita Āboltiņa un Linda Mūrniece.

Kalniete norādīja, ka šāds aicinājums esot izplatīts starp visiem JL biedriem un atbalstītājiem. Viņasprāt, Kariņš kā frakcijas vadītājs sevi esot pierādījis. "Kariņš kā vadītājs ir orientēts uz saskaņu, nevis konfrontāciju. Mēs partijā vēlamies komandas darbu, kur strādā kopā un atbalsta viens otru," sacīja Kalniete.

Negatīvi Kalniete vērtē Repšes ideju partijā ieviest divvaldību, proti, līdztekus partijas valdes priekšsēdētāja amatam iedibināt partijas domes priekšsēdētāja amatu. "Es to neatbalstu, partijā jābūt skaidrai vadībai, šāda divvaldība neko labu nevar nest,'' teica Kalniete.

Āboltiņa stāstīja, ka viņa vēstuli nav parakstījusi, jo viņu neviens ar to nav iepazīstinājis. Āboltiņa pauda neizpratni par Kalnietes rīcību, valdes sēdē sakot vienu, bet aiz muguras rīkojoties citādi. "Man ir svarīga partijas vienotība, un es neizprotu šādu divkosīgu rīcību. Pati Kalniete JL iestājusies nezin kādu mērķu vadīta tad, kad nesaņēma kārotos vēstnieces amatus, bet tagad šķeļ partiju," klāstīja Āboltiņa.

Jau ziņots, ka 31.martā notiks JL ārkārtas kongress, kurā iecerēts pārvēlēt JL priekšsēdētāju un valdi.

Lai saliedētu organizāciju, JL plāno likvidēt partijas priekšsēdētāja amatu. To, tiekoties ar JL Jēkabpils nodaļas biedriem, iepriekš paziņojis partijas vadītājs Repše.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš ziņoja, ka partiju turpmāk vadīšot valdes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētājs. Vienu no amatiem varētu ieņemt Repše, bet otru - Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!