Policijas darbiniekiem līdz svētdienas vakaram joprojām nebija izdevies atrast motociklistu biedrības "Brīvie vanagi" prezidentu Vilni Gavaru ar iesauku Mazais, kurš tiek meklēts saistībā ar sestdien Stopiņos konfiscēto lielo daudzumu narkotiku un psihotropo vielu lietu.
Gavars ir vienīgais saistībā ar 100 000 latu vērto konfiscēto narkotiku lietu meklētais, svētdien apliecināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns. Stopiņu pagasta Smilgās policija naktī no piektdienas uz sestdienu konfiscēja vienu kilogramu kokaīna, trīs kilogramus koncentrēta amfetamīna, kā arī 100 gramus marihuānas, kas ir lielākais Latvijā līdz šim konfiscētais narkotiku daudzums. Atrasto narkotisko vielu tirgus vērtība ir vairāk nekā 100 000 latu.

Uz aizdomu pamata par nelegālu narkotiku iegādāšanos un glabāšanu aizturēts 1952.gadā dzimušais Arnolds B. Ierosināta krimināllieta par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu lielos apjomos. Kratīšanā konfiscēta arī nelegāli glabāta 12. kalibra bise un liels daudzums munīcijas.

Gavars ir ne tikai kluba "Brīvie vanagi", bet arī Vēja brāļu ordeņa biedrs. "Brīvo vanagu" juridiskā adrese ir Stopiņu pagasta Smilgās - mājā, kur tika atrastas narkotikas. Gavaram pieder arī 200 daļu jeb 2000 latu uzņēmumā "Vilnis", kas nodarbojas ar sabiedrisko ēdināšanu un pārtikas produktu izgatavošanu. Viņam pieder arī 18 daļas jeb 1800 latu SIA VVM, kas nodarbojas ar apsardzi un kurā Gavars ir dibinātājs.

Līdz šim visvairāk narkotiku Latvijā tika atklāts, lidostā aizturot Latvijas modeļu asociācijas vadītāju Dairu Silavu un menedžeri Rolandu Prīvertu. Pie Silavas atrada divus kilogramus, bet pie Prīverta - dažus gramus kokaīna. Tiesa Prīvertam piesprieda sešus gadus, bet Silavai - piecus gadus cietumsoda par narkotiku kontrabandu organizētā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!