Foto: LETA

Lielākajā daļā Latvijas otrdienas rītā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti sniega un apledojuma dēļ, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Lielākajā valsts teritorijā šorīt snieg, tāpēc uz ceļiem veidojas sniega kārta un apledojums, vietām var rasties arī sniega sanesumi. Tas apgrūtina braukšanas apstākļus uz visu kategoriju valsts autoceļiem. "Latvijas Valsts autoceļi" aicina autovadītājus plānot papildu laiku ceļam, rēķinoties, ka līdz galamērķa nokļūšanai būs nepieciešams ilgāks laiks.

Vēja brāzmu dēļ uz ceļiem var būt arī nogāzti koki vai zari, brīdina uzņēmums.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 158 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Ainažu šoseju (A1), kā arī Vidzemes (A2), Valmieras (A3), Daugavpils (A6), Bauskas (A7), Jelgavas (A8), Liepājas (A9), Ventspils (A10), Rēzeknes (A12), Grebņevas-Medumu (A13), Gulbenes – Vientuļu (P35) un Rīgas apvedceļa – Kokneses šosejām.

Tāpat braukšanas apstākļi ir apgrūtināti uz šādiem apvedceļiem: Rīgas (A4 un A5) un Rēzeknes (A15).

Savukārt reģionālo autoceļu tīklā apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai Daugavpils, Krāslavas, Liepājas un Ludzas apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!