Lielākajā daļā pašvaldību varu pēc vēlēšanām saglabājuši līdzšinējie mēri, bet jauns domes priekšsēdētājs ievēlēts 31 no 119 pilsētu un novadu domēm, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

No deviņām republikas pilsētām jauns mērs ievēlēts trīs pašvaldībās, bet sešu lielo pilsētu vadītāji varu ir saglabājuši.

Jūrmalā, tāpat kā līdz šim, mēra amats ticis Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), tikai Ritu Sproģi šajā amatā nomainījis Gatis Truksnis, kurš kūrortpilsētu vadīja arī vairākus gadus iepriekš. Daugavpilī līdzšinējo domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi (Latgales partija) mēra amatā nomainījis Andrejs Elksniņš ("Saskaņa"), bet par jauno Jēkabpils domes priekšsēdētāju ievēlēts Raivis Ragainis (Latvijas Zaļā partija), nomainot līdzšinējo mēru Leonīdu Salceviču (Jēkabpils reģionālā partija).

Savus amatus saglabājuši Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa"), ilggadējais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS), Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs ("Saskaņa"), Valmieras mērs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") un Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija), kurš amatā pārvēlēts ar nosacījumu, ka 2018.gada rudenī savu kandidātu mēra amatam izvirzīs Liepājas partijas koalīcijas partneri – Latvijas Reģionu apvienība.

Deviņās pašvaldībās mēra amatu saglabājusi līdzšinējā vara, taču mainījies domes priekšsēdētājs. Šāda situācija izveidojusies Jūrmalā, kā arī Vecumnieku, Balvu, Baltinavas, Krimuldas, Mālpils, Priekuļu un Stopiņu novados.

Ķekavas novadā domes vadība vēl nav ievēlēta, jo 22.jūlijā paredzēta atkārtota balsošana pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī.

Jau ziņots, ka 3.jūnijā notika pašvaldību vēlēšanas, kurās bija jāievēl 1614 deputāti 119 pilsētu un novadu pašvaldībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!