Otrdien ziemeļrietumu, ziemeļu vējš spēcīgākās brāzmas sasniedzis Ventspilī un Rīgā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Ventspilī vējš otrdien pūtis brāzmās līdz 24 metriem sekundē (m/s), bet Rīgā līdz 23 m/s, savukārt Kolkā un Ainažos - 20 m/s. Pēc Boforta skalas vējš, kas pūš no 20,8 līdz 24,4 m/s, uzskatāms par vētru.

Otrdien galvenokārt piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniedzis 20 līdz 24 m/s, savukārt citviet vēja brāzmu stiprums bija no 15 līdz 18 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka šovakar vējš pakāpeniski pierims, vien piekrastes rajonos brāzmās saglabājoties vēl 15 līdz 17 m/s.

Otrdien ziemeļrietumu, ziemeļu vēju plūsma uz Latviju atnesa aukstas gaisa masas, kas atnesa ne vien īslaicīgu lietu, bet Vidzemē to pavadīja arī sniega graudi. Alūksnes novērojumu stacijā tie novēroti ap plkst.12, bet, turpinoties lietum, izkritušie sniega graudi ātri izkusa.

Sniegs un sniega graudi līdz ar lietu gaidāmi arī tuvākajās dienās, jo Latvijā aizvien vēl ieplūdīs aukstas gaisa masas. Darba nedēļas izskaņā gaidāms, ka vējš atkal pastiprināsies - ceturtdien pēcpusdienā un naktī uz piektdienu tas Latvijā atkal var sasniegs vētras spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!