Foto: Shutterstock
"Es domāju, ka lielāku algu saņēmēji neiebilstu, ja viņi maksātu vairāk par veselības aprūpes pakalpojumiem," trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš atzina, ka "mēs katrs tāpat reāli līdzmaksājam, ejot pie dakteriem, un tas princips jau tāpat darbojas". Lūgts vērtēt patlaban apspriestos scenārijus ar iedzīvotāju iespējamiem līdzmaksājumiem, Vējonis sacīja, ka "droši vien visi, kas maksā nodokļus, viņiem varētu būt kāds fiksēts maksājums no valsts puses. Kas vairāk saņem, viņš arī varētu vairāk maksāt".

Vējonis sacīja, ka veselības sistēmai vajag naudu, bet par to, kas ir avots, lemj darba grupas un eksperti.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītās veselības darba grupas uzdevums ir rast papildu finansējuma avotus veselības nozarei, lai nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumus un padarītu tos pieejamākus ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

Pēc Kučinska paustā, jaunākais plāns paredz, ka ikviens iedzīvotājs būtu apdrošināts un, ja valdība negrib pazaudēt atbalstu no Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, koalīcijai tiks piedāvāts variants apdrošināšanas polises summu noteikt konstantu, piemēram, 20 eiro mēnesī. Darba grupa sliecoties atbalstīt priekšlikumu apdrošināšanas polisei noteikt konkrētu summu, taču tas nenozīmējot, ka šo summu nevarēs diferencēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!