Foto: F64
Lielās Ledus skulptūru festivāla apmeklētāju plūsmas dēļ Jelgavā izveidota vēl viena autostāvvieta Hercoga Jēkaba laukumā, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Pašvaldībā informē, ka šobrīd lielās apmeklētāju plūsmas dēļ ledus skulptūru apskate ir apgrūtināta. Apmeklētāji savas automašīnas aicināti novietot laukumā starp Kalnciema ceļu, Rīgas ielu un Lielupi, laukumā starp Cukura ielu, Rīgas ielu un Lielupes promenādi, Pilssalas ielā un aiz Jelgavas pils.

Tāpat lielā apmeklējuma dēļ izveidota vēl viena stāvvieta Hercoga Jēkaba laukumā. Automašīnas var novietot arī citur pilsētā.

Ledus skulptūru ekspozīcijas apskatei gājēji no pilsētas centra var doties pāri Mītavas tiltam vai Driksas tiltam pa Pilssalas ielu uz Pasta salu, virzienā no Pārlielupes - pāri Lielupes tiltam pa Pilssalas ielu uz Pasta salu.

Jau vēstīts, ka saistībā ar festivāla norisi Jelgavā vietām sestdien veidojās arī sastrēgumi. Par to vēstīja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība".

Festivāls oficiāli sākās piektdien, bet noslēgsies 12. februārī.

Šogad ledus skulptūras veidoja 32 profesionāli mākslinieki no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Turcijas, Krievijas, Mongolijas, Portugāles un Īrijas. Festivāla laikā kopumā tapa 45 konkursa skulptūras - 30 mazās un 15 lielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!