Foto: AFP/Scanpix

Valdība ceturtdien atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka Lielbritānijas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem Latvijā uzturēšanās dokumenti ir derīgi līdz nākamā gada jūnijam, bet ar iespēju saņemt jaunas uzturēšanās tiesības.

Lielbritānijas pilsoņiem līdz Lielbritānijas no ES izstāšanās dienai Latvijā izsniegtās ES pilsoņa reģistrācijas apliecības, ES pilsoņa pastāvīgās uzturēšanās apliecības un ES pilsoņa ģimenes locekļa uzturēšanās atļaujas ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 2021. gada 30. jūnijam.

Tāpat grozījumi paredz, ka Lielbritānijas pilsoņi, kas likumīgi uzturējušies Latvijā līdz 2020. gada 31. decembrim un vēlas turpināt uzturēties Latvijā, līdz 2021. gada 30. jūnijam iesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē pieteikumu jauna uzturēšanās tiesības apliecinoša dokumenta saņemšanai.

Grozījumi likumā "Par tiesisko sadarbību un personu tiesību aizsardzību pārejas periodā pēc Lielbritānijas un Ziemeļīrijas izstāšanās no Eiropas Savienības" vēl būs jāpieņem Saeimai.

Jau rakstíts, ka Lielbritānija no ES izstājās 31.janvārī, bet pārejas periods, kura laikā Lielbritānijai ir saistoši ES noteikumi, gaidot uz jaunas vienošanās noslēgšanu, beigsies 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!