Pirmajās Lieldienās 20.aprīlī Gulbenes-Alūksnes bānītis rīkos izklaides braucienu ar dažādām atrakcijām. SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" direktors Osvalds Lucāns informēja, ka no Gulbenes stacijas bānītis ar pasažieriem trīs vagonos ceļu sāks pulksten 12.10.
"Interesentiem gan biļetes jāiegādājas iepriekš, jo iespējamais pasažieru skaits nebūs lielāks par 120 cilvēkiem. Pieaugušajiem biļetes cena būs divi lati, bērniem - 50 santīmu," sacīja Lucāns.

Šāds izklaides brauciens ar bānīti Lieldienās notiks jau otro reizi. "Pieredze rāda, ka interese ir liela. Ceļojumā ar bānīti dodas ne tikai Gulbenes un Alūksnes rajona bērni un viņu vecāki, bet arī interesenti no citām Latvijas vietām," atzina Lucāns.

Ceļojuma laikā bānītis piestās Stāmerienes stacijā, kur notiks olu divkaujas un citas tradicionālās šo svētku sacensības. Papardes stacijā būs jāiet ciemos pie Lieldienu zaķa olas meklēt. Mežā gaidīs arī Lieldienu pārsteigums. Ates muzejā būs visas Lieldienām raksturīgās izdarības, notiks arī Lieldienu zaķu salidojums. Zaķu maskas un krāsotās olas vērtēs konkursā.

6.septembrī svinēs Gulbenes-Alūksnes bānīša simtgadi.

Bānīša apsaimniekošanai 2001.gada februārī nodibināta SIA bezpeļņas organizācija "Gulbenes-Alūksnes bānītis". Uzņēmuma dibinātājas ir Gulbenes un Alūksnes dome, Stāmerienas pagasta padome, Latvijas Dzelzceļnieku biedrība un sešas fiziskās personas - Toms Altbergs, Andris Biedriņš, Jānis Eiduks, Aldis Kreislers, Osvalds Lucāns un Andris Sitņiks.

SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" no 2001.gada maija ir "Fedecrail" locekle.

Gulbenes-Alūksnes bānītis pasažieru pārvadājumu organizēšanai no valsts katru gadu saņem 100 000 latu dotāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!