Foto: Valsts kanceleja

Covid-19 pandēmija vēl ir, cilvēki, arī potēti, var saslimt, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", runājot par Lieldienām, sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Piedomāsim, būsim prātīgi," sacīja politiķis, aicinot atcerēties, ka Covid-19 saslimšana joprojām ir bīstama senioriem un cilvēkiem ar trauslāku veselību.

Kariņš vēlēja visiem priecīgas Lieldienas.

Kā ziņots, pērn, kad valdība vienojās pēc Lieldienu brīvdienām vairs nepagarināt Covid-19 dēļ iepriekš izsludināto ārkārtējo situāciju, Kariņš aicināja Lieldienās neciemoties un nepulcēties.

Savukārt 2020. gadā, kad Lieldienu laikā bija spēkā Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai noteiktie pasākumi un pulcēšanās ierobežojumi, Kariņš pirms Lieldienām aicināja ikvienu tautieti krāsot olas un rādīt tās citiem.

Togad valsts augstākās amatpersonas pirms Lieldienām mudināja visus palikt mājās, svinēt svētkus attālināti, kā arī "ar olām sisties", ievērojot divu metru distanci, kā arī krāsot olas, rādīt tās cits citam un "izdomāt kreatīvi un radoši", kā "sisties" attālināti.

Pirmajā pēcsvētku dienā Kariņš uzteica latviešu māku krāsot šo auglības simbolu, sakot, ka neviena cita tauta "nestāv līdzās" tam, cik skaisti olas prot nokrāsot latviešu tauta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!