Foto: DELFI

Lieldienu brīvdienas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas mediķi aizvadījuši saspringtā gaisotnē un no 6.aprīļa līdz 9.aprīlim slimnīcā pēc palīdzības kopumā vērsās 736 bērni, no kuriem stacionēti tika 210 bērni, informēja slimnīcas pārstāve Elīna Neimane.

Dažādas traumas svētku brīvdienās guvuši 170 bērni, no kuriem 15 tika stacionēti. Lielākoties bērni guvuši dažādas sadzīves traumas - galvas, roku un kāju sasitumus, krītot rotaļlaukumos, lēkājot pa batutiem, spēlējot bumbu, kā arī braucot ar velosipēdiem.

Savukārt slimnīcas pediatri svētku brīvdienās palīdzību sniedza 566 bērniem, no kuriem 195 tika ievietoti slimnīcā. Lielākoties pie mediķiem vērsās bērni ar paaugstinātu temperatūru, klepu, ausu un kakla sāpēm un dažādām vīrusa saslimšanām.

Ņemot vērā, ka svētku dienās primārās veselības aprūpes speciālistu pieejamība ir ierobežota, Bērnu slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa bija īpaši noslogota, līdz ar to pacientiem palielinājās gaidīšanas laiks, jo katru svētku dienu mediķi sniedza palīdzību un nepieciešamās konsultācijas vidēji 150 bērniem.

Bērnu slimnīcas mediķi atgādina, ka, iestājoties siltākam laikam, arvien vairāk bērni uzturas brīvā dabā un nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Līdz ar to vecāki īpaši aicināti pārliecināties, ka bērni lieto aizsargķiveres, kā arī roku un ceļu aizsargus, braucot ar velosipēdu un skrituļslidām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!