Lielo meļu svētku konkursā sestdien piedalās trīs Saeimas deputāti, informēja Minhauzena muzejā.
Savu dalību konkursam "Kas melo Latvijā" ir pieteikušu apvienības "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Saeimas frakcijas pārstāvis Pēteris Tabūns, Zaļo un zemnieku partijas deputāts Andris Kāposts un politisko organizāciju apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas deputāts Vitālijs Orlovs.

Saeimas deputāti sacentīsies melu stāstīšanā ar sinoptiķiem, bet par to, kāpēc uz šīm sacensībām neieradās pārējie 97 Saeimas deputāti, klātesošos informēs žurnāla "Dadzis" galvenais redaktors Andris Ruģēns.

Par to, kurš iegūs lielākā meļa vai patiesības stāstītāja titulu spriedīs trīs žūrijas komisijas locekļi: Andris Ruģēns, rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, kā arī Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Balsošanā svarīga loma būs arī skatītājiem, kuri ar savu aplausu un kliedzienu skaļumu noteiks, kurš sacensībās uzvarēs.

Sestdien Limbažu rajona Duntē Minhauzena muzejā notiek Lielie meļu svētki un konkursa "Kas melo Latvijā" noslēgums.

Visu dienu turpinās izklaides bērniem - viņiem būs sava skatuve, kur viņi varēs stāstīt visu, kas ienāk prātā par mammām, tētiem, skolotājiem. Pasākumā darbojas amatnieku tirgus, paredzēta naudas kalšana, dāvanas lidos no skaidrām debesīm.

Minhauzena muzejā tikai sestdien vienu reizi gadā sastopami vismaz trīs baroni Minhauzeni, vismaz trīs Saeimas deputāti un ļoti daudzas Jakobīnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!