Foto: F64

Ja tuvākajā laikā nebūs redzamas reālas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunds Sprūdža (RP) darbības, Latvijas Lielo pilsētu apvienība (LLPA) prasīs ministra demisiju, brīdina LLPA izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

LLPA pārstāvji šodien tikās ar valsts prezidentu Andri Bērziņu un arī viņam pauda savas bažas par nozares ministra darbību un par to, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ignorē pašvaldību argumentus problēmu risināšanā, kā arī virza neracionālas reformas, kas tendētas uz valsts attīstības bremzēšanu.

"Šobrīd ministra Sprūdža izvēlētais darbības virziens apdraud valsts un pašvaldību attīstību un iedzīvotāju labklājību nākotnē," pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja Kučinskis.

Tāpēc, ja tuvākajā laikā nebūs reālas ministra darbības, kas liecinātu par viņa uzņemtā kursa maiņu un pilsētu viedoklis tiek ņemts vērā, LLPA būs spiesta prasīt ministra demisiju, draudēja Kučinskis.

Tāpat LLPA arī plāno izsūtīt vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), Bērziņam un Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V), norādot uz esošajām problēmām un apdraudējumiem pašvaldību attīstībai pie šobrīd virzītās VARAM darbības.

Jau ziņots, ka LLPA pēdējā laikā kritizē Sprūdža un ministrijas iniciatīvas par izmaiņām likumdošanā, kas skar atkritumu apsaimniekošanu, deputātu skaita samazināšanu pašvaldībās, kā arī izpildvaras nodalīšanu no lēmējvaras, liedzot par pašvaldību domes deputātiem vienlaicīgi būt arī iestāžu vadītājiem.

Pagājušajā nedēļā arī notika LLPA sanāksme, kurā piedalījās Sprūdžs un pēc tās LLPA prezidents Jūrmalas Mērs Gatis Truksnis paziņoja, ka tikšanās ir noslēgusies bez rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!