Foto: LETA
Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvji un lielo pilsētu pašvaldību vadītāji trešdien tiksies ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP), lai diskutētu ar ministru par lielajām pilsētām nozīmīgiem jautājumiem, portālu "Delfi" informēja LLPA.

Tikšanās laikā diskutēs par Reģionālās politikas pamatnostādnēm un Nacionālo attīstības plānu 2014. – 2020. gadam, iespējamajām izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, likumprojekta "Vietējo pašvaldību referendumu likums" izstrādes gaitu, plānotajiem grozījumiem likumā "Par pašvaldībām" un par komercdarbība un pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldību.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!